Πρέσβης Ν. Κορέας: Η Κορέα είναι ο φυσικός εταίρος της Ελλάδας

Πρέσβης Ν. Κορέας: Η Κορέα είναι ο φυσικός εταίρος της Ελλάδας
Την Gaecheonjeol, την ημέρα ίδρυσης της, γιόρτασε η Δημοκρατία της Κορέας την Πέμπτη, με δεξίωση στην πρεσβεία της στην Αθήνα

Την Gaecheonjeol, την ημέρα ίδρυσης της, γιόρτασε η Δημοκρατία της Κορέας την Πέμπτη, με δεξίωση στην πρεσβεία της στην Αθήνα.

Την επίσημη ημέρα ίδρυσης του κορεατικού έθνους, την Gaecheonjeol στην κορεάτικη γλώσσα («την ημέρα που άνοιξε ο ουρανός»), γιόρτασε το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα η πρεσβεία της Νότιας Κορέας με την καθιερωμένη δεξίωση.

Ο νέος πρέσβης της Νότιας Κορέας Σουσόκ Λιμ, ο οποίος ανέλαβε πριν από περίπου 4 μήνες τα καθήκοντά του στην Ελλάδα, μαζί με τη σύζυγό του υποδέχονταν από νωρίς το απόγευμα τους καλεσμένους τους στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου συνεόρτασαν την επέτειο δημιουργίας του κορεατικού έθνους.

Ο εορτασμός άρχισε με τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας και το χαιρετισμό του πρέσβη της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα ενώπιον Ελλήνων παλαίμαχων που πολέμησαν στον πόλεμο της Κορέας. «Χάριν των θυσιών τους, η Κορέα μπόρεσε να ορθοποδήσει μόνη της και να χαρεί τη δυναμική δημοκρατία σήμερα με μια δυνατή οικονομία» ανέφερε ξεκινώντας το χαιρετισμό του ο Σουσόκ Λιμ, τονίζοντας πως η Κορέα δεν θα λησμονήσει ποτέ τους αληθινούς ήρωές της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κορεάτης πρεσβευτής στην ιστορική εξέλιξη, όπως τη χαρακτήρισε, που διαδραματίζεται στην κορεατική χερσόνησο. «Μόνο φέτος η Νότια και η Βόρεια Κορέα διεξήγαγαν τρεις συνόδους κορυφής, και συνεργαζόμενοι οικοδομούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη η μία με την άλλη. Πορευόμαστε προς τη συμφιλίωση και την ειρήνη, και όχι πια προς την αντιπαράθεση ή την απειλή του πολέμου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, διαμήνυσε την αποφασιστικότητα της Νότιας Κορέας «να εργαστεί από κοντά με τους εταίρους της για να επιτύχει το παγκόσμιο καθήκον της, της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας».

Στη συνέχεια εστίασε στις διμερείς σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, στέλοντας το μήνυμα πως η Κορέα είναι φυσικός εταίρος της Ελλάδας. «Οι δύο χώρες είναι πρωτοπόροι στις βιομηχανίες της ναυτιλίας και της ναυπηγικής» υπογράμμισε ο κ. Λιμ και επισήμανε πως η Ελλάδα και η Νότια Κορέα έχουν τη δυνατότητα και τη βούληση να εργαστούν μαζί σε τομείς νέων οριζόντων, όπως η ψηφιακή οικονομία, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η επιστήμη και η τεχνολογία. Μάλιστα, προανήγγειλε πως στις 27-29 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ταεκβοντό, με τη συμμετοχή 4.000 αθλητών, εκφράζοντας την πεποίθηση πως τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν πιο κοντά τις δύο χώρες, «στενότερα από ποτέ».

Τέλος, εκτείνοντας τη γεωστρατηγική σημασία της Κορέας, ανέφερε πως η χώρα του είναι στρατηγικός εταίρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Στην εθνική εορτή της πρεσβείας της Νότιας Κορέας που φέτος πραγματοποιήθηκε με το βλέμμα προσανατολισμένο στις διαπραγματεύσεις στην κορεατική χερσόνησο, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την πολιτική, οικονομική, επιχειρηματική, πολιτιστική ζωής της χώρας, καθώς και πολλοί επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος και οι βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα