Προ ημερήσιας για το προσφυγικό ζητά η ΝΔ- Στο στόχαστρο ο Καμμένος

Το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ
Το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ EUROKINISSI

Σχετικό αίτημα κατατέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την κατάσταση στη Μόρια. Η ΝΔ κάνει λόγο για κυβερνητική αμηχανία και αφωνία μπροστά σε κύμα αποκαλύψεων και δημοσιευμάτων

Αίτημα για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό κατέθεσε η ΝΔ με αφορμή την κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου.

Η ΝΔ κάνει λόγο για κυβερνητική αμηχανία και αφωνία μπροστά σε κύμα αποκαλύψεων και δημοσιευμάτων για το προσφυγικό. Θέτει επίσης ζήτημα διαχείρισης των κονδυλίων για το προσφυγικό και βάζει στο στόχαστρο το Άμυνας.

ADVERTISING

"Εικόνες από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως σε αυτό της Μόριας Λέσβου, αναδεικνύουν τις ελλιπείς τους υποδομές, την πλήρη απουσία στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, τη βία και την ανομία που κυριαρχεί σε αυτά, μεταδίδονται καθημερινά από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εκθέτοντας με πρωτοφανή τρόπο την πατρίδα μας. Το BBC χαρακτήρισε προσφάτως τον καταυλισμό της Μόριας ως το «χειρότερο στρατόπεδο προσφύγων στη Γη». Είναι αδιανόητο στη σημερινή Ελλάδα μικρά παιδιά να μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες και χιλιάδες γυναίκες να ζουν καθημερινά σε ένα περιβάλλον βίας, παρενοχλήσεων και τρόμου. Σε συνθήκες, δηλαδή, που προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρωπισμού, αλλά και το διαχρονικό αίσθημα αλληλεγγύης των Ελλήνων.Το κολαστήριο της Μόριας είναι το απόλυτο  ξεγύμνωμα της κάλπικης ευαισθησίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα", υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο αίτημα για προ ημερησίας.

"Ο απάνθρωπος τρόπος διαβίωσης στους καταυλισμούς είναι αναντίστοιχος με την τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού ύψους άνω του 1,6 δις ευρώ. Χρηματοδότηση που έχει χορηγηθεί απευθείας και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας τους λόγω και του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου εποπτείας τους. Και προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για το θέμα αυτό η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (O.L.A.F.) έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας τα οποία αφορούν τη σίτιση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης" αναφέρει επίσης.

Υπενθυμίζει ότι στελέχη που επελέγησαν από τη σημερινή κυβέρνηση για να  ασχοληθούν με τη διαχείριση του προβλήματος, αποχώρησαν προβαίνοντας δημοσίως σε σοβαρότατες καταγγελίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων, όπως ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης, παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και ο μέχρι πρότινος Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών, κ. Ανδρέας Ηλιόπουλος.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, επιχειρεί να φιμώσει τον Τύπο υποβάλλοντας μηνύσεις στους δημοσιογράφους που τις ερευνούν και καταλήγει: "Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητη μια σοβαρή, υπεύθυνη και σε βάθος συζήτηση για το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αμφισβητεί την εικόνα που μεταφέρεται για τη Μόρια ο Βίτσας

Διαχείριση κονδυλίων για προσφυγικό: Όλα έγιναν καλώς, δηλώνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί

24Media Network