Προανακριτική: Νέες αντιφάσεις στην κατάθεση Καλογρίτσα

Προανακριτική: Νέες αντιφάσεις στην κατάθεση Καλογρίτσα
Χρήστος Καλογρίτσας. Eurokinissi

Δηλώνει ότι δανειοδοτήθηκε για να "στήσει" κανάλι ο Χρήστος Καλογρίτσας, όμως τον ισχυρισμό φέρεται να διαψεύδει ο γιός του.

Νέες αντιφάσεις καταγράφθηκαν κατά την δεύτερη ημέρα κατάθεσης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί για να διερευνήσει την κατηγορία της δωροδοκίας προς όφελος τρίτου για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας φέρεται να έχει δηλώσει ότι δανειοδοτήθηκε προκειμένου να είναι «μπροστινός» για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού το 2016, όμως υπεύθυνη δήλωση του γιού του Βλαδίμηρου που είδε το φώς της δημοσιότητας αναφέρει ότι δεν υπήρξε δανειοδότηση.

Η υπεύθυνη δήλωση έχει ιδιαίτερη αξία αφού ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ήταν τυπικά το πρόσωπο που συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 για την οποίο εγκαλείται ο Νίκος Παππάς ότι λειτούργησε ως μεσάζοντας προκειμένου να δανειστεί η οικογένεια Καλογρίτσα 3 εκατομμύρια ευρώ από την λιβανέζικη πολυεθνική CCC. Στην υπεύθυνη δήλωση ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας αναφέρει ότι «εγώ προσωπικά όσο και η υπό σύσταση εταιρία δεν έχουμε λάβει δάνειο από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της ημεδαπής η της αλλοδαπής που να αφορά την προς αδειοδότηση δραστηριότητα».

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ο Χρήστος Καλογρίτσας, αναφέρθηκε στις σχέσεις που είχε με τον Νίκο Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας τα όσα έχει δηλώσει στην δικογραφία που οδήγησε στην προανακριτική επιτροπή: Ότι δηλαδή του ζητήθηκε να «δανείσει το όνομά του» στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ομίλου ΜΜΕ. Μάλιστα αναφέρθηκε σε πιέσεις που δέχθηκε από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο, όμως όταν ρωτήθηκε να ονοματίσει το πρόσωπο αυτό από τον βουλευτή Παύλο Πολλάκη αρνήθηκε να το κάνει. Συνολικά έως στιγμής ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας χρησιμοποιεί πολλές περιγραφές των σχέσεων του με τον Νίκο Παππά (προσκλήσεις σε βαφτίσια, αναφορές σε δημοσιογραφικές ομάδες που εργάζονταν στα γραφεία της εταιρίας του στην Νέα Σμύρνη) και υπονοεί την ύπαρξη πιέσεων. Δίχως όμως όλα αυτά να συνοδεύονται με στοιχεία και ονόματα.

Αυτά ενώ ο Νίκος Παππάς με έγγραφό του στην προανακριτική επιτροπή καταγγέλλει τον πρόεδρό της Σταύρο Κελέτση για αλλοίωση των πρακτικών της επιτροπής. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι απαλείφθηκε σημείο των πρακτικών που ο Χρήστος Καλογρίτσας αρνείται να καταθέσει sms που δηλώνει ότι διαθέτει από επικοινωνίες του με τον πρώην υπουργό. Επίσης ότι σβήστηκε σεξιστικό σχόλιο του Σταύρου Κελέτση εναντίον της Θεοδώρας Τζάκρη στο οποίο της απευθύνεται με την φράση «εδώ δεν είναι κομμωτήριο».

Απαντώντας ο Σταύρος Κελέτσης αναφέρει πως: “Τα πρακτικά έχουν αποδοθεί πιστά, δεν διαγράφηκε τίποτα. Το κομμάτι που διεγράφη μόνο ήταν η αναφορά στο κομμωτηρίο με Τζάκρη και αυτό επειδή το ανακάλεσα εγώ και είπα ότι ηταν ατυχής δήλωση. Χθες τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν δικαίωμα να ρωτήσουν γιατί ο μάρτυρας έκανε την εισαγωγικη΄του τοποθέτηση, και εγω εχω δικαίωμα από τον κανονισμό αυτές τις συζητήσεις διαλογικής μορφής να αποφασίζω να μην καταγράφονται στα πρακτικά. Είναι εκτός διαδικασίας και εχω το δικαιωμα”

Η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα θα συνεχιστεί αύριο στη 13.00 το μεσημέρι μέχρι να ολοκληρωθούν οι ερωτήσεις όλων των βουλευτών.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία. Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους. Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε. Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα. Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα