Προάγγελος εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ η εκδήλωση της εφημερίδας “Εποχή”

Διαβάζεται σε 2'
Προάγγελος εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ η εκδήλωση της εφημερίδας “Εποχή”

Αντικείμενο εκδήλωσης της εφημερίδας “Εποχή” που λάβει χώρα είναι οι προκλήσεις για την ανανεωτική – ριζοσπαστική αριστερά. Ανάμεσα στους ομιλητές ο Ε.Τσακαλώτος, η Σ.Αναγνωστοπούλου και ο Α.Τζανακόπουλος.

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα – που αφορούν και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – φαίνεται πως θα δοθούν τη Δευτέρα στην εκδήλωση της εφημερίδας «ΕΠΟΧΗ» με τίτλο «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών». Αυτό τουλάχιστον «υπόσχεται» το πάνελ των ομιλητών στο οποίο μετέχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 19.00 το απόγευμα στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. Εκτός από τον πρώην υπουργό στους ομιλητές περιλαμβάνονται η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, ο Αντώνης Τζανακόπουλος καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στην Οξφόρδη, ο συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου.

Η εκδήλωση είναι προφανές ότι δεν γίνεται σε τυχαίο πολιτικό χρόνο. Για την ακρίβεια πραγματοποιείται μερικές ημέρες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει στις 11 Νοεμβρίου. Με αντικείμενό την περεταίρω πορεία του κόμματος αλλά και το φλέγον ζήτημα των διαγραφών 4 κορυφαίων στελεχών του κόμματος (Ν.Φίλης, Δ.Βίτσας, Π.Σκουρλέτης και Στέφανος Τζουμάκας).

Όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση της εκδήλωσης «σε δύσκολους και άνυδρους καιρούς, σε στιγμές που η Αριστερά δοκιμάζεται, σε χρόνο κάθε άλλο παρά ουδέτερο, η αναζήτηση συλλογικών βηματισμών αναδεικνύεται ως μονόδρομος». Ενώ επισημαίνεται πως «συζητάμε, προβληματιζόμαστε, προτείνουμε, σχεδιάζουμε. Γιατί απέναντι στο κάθε λογής μαύρο που μας περιβάλλει, οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα