“Δεν υπάρχουν κρυφές πλειοψηφίες” διαμηνύει ο Μητσοτάκης- Προειδοποίηση σε ΣΥΡΙΖΑ για τη Singular

“Δεν υπάρχουν κρυφές πλειοψηφίες” διαμηνύει ο Μητσοτάκης- Προειδοποίηση σε ΣΥΡΙΖΑ για τη Singular
Συνεδρίαση της νέας πολιτικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας με ομιλία του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Για "κωμωδία της εξουσίας και κυβέρνηση κουρελού" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ. Κατήγγειλε παραβίαση της δημοκρατικής τάξης εάν η κυβέρνηση συνεχίσει με ψήφο ανοχής μέχρι τον Οκτώβριο και άφησε αιχμές για ενδεχόμενο αλλαγής της Singular στις επόμενες εκλογές κατηγορώντας την κυβέρνηση για σκιές στην εκλογική διαδικασία. Στο ίδιο μήκος κύματος με Σημίτη για κίνδυνο νέου προγράμματος.

Για παραβίαση της δημοκρατικής τάξης εάν η κυβέρνηση συνεχίσει με ψήφο ανοχής μέχρι τον Οκτώβριο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας εκ νέου μηνύματα στους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και δηλώνοντας: “Δεν υπάρχουν κρυφές πλειοψηφίες”.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή στην υπόθεση Novartis χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για “Ρασπούτιν” ενώ άφησε ακόμη και υπόνοιες ουσιαστικά για απόπειρα νοθείας στις επόμενες εκλογές, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην αλλάξει η εταιρεία εξαγωγής των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Το βάρος κατά τη ΝΔ πέφτει, όπως από τη Δευτέρα είχε διαμηνύσει η εκπρόσωπος Μαρία Σπυράκη, στους βουλευτές όλων των κομμάτων τους οποιους η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί σε κάθε ευκαιρία να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο στη συμφωνία των Πρεσπών όσο και σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσυνης. Ο κ.Μητσοτάκης επιπλέον κάλεσε τις “δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης” σε ένα “κοινό προοδευτικό μέτωπο”, απευθυνόμενος σε ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι. Και εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα- Καμμένο για Σκοπιανό, κάνοντας λόγο για κωμωδία της εξουσίας και κυβέρνηση κουρελού και επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές το συντομότερο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε εξάλλου ότι το 1993 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν έμεινε με 150 βουλευτές επέλεξε να πάει σε εκλογές αν και δεν του το επέβαλε κανείς, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2015 ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης για να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

“Παρακράτος Τσίπρα, Πολάκη και διαφόρων Ρασπούτιν”

“Το 2019 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας, αλλά και της ΝΔ” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του. Υποστήριξε όμως ότι η νέα χρονιά βρίσκει τη χώρα εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας, εκτιμώντας ότι η υπόθεση Νovartis είναι μόνο η αρχή.

“Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή: Αυτή της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσε τη δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση την προστασία του πολιτεύματος και από τους Έλληνες δικαστές “να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ.Τσίπρα, του κ.Πολάκη και των διαφόρων Ρασπούτιν”.

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε ξανά “τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο” για την προστασία των θεσμών, αλλά και τη διαφύλαξη της πολιτικής ομαλότητας και της σταθερότητας. “Γιατί ξέρουμε” όπως είπε μεταξυ άλλων “ότι στις μέρες μας οι δημοκρατίες δεν πεθαίνουν μόνον όταν κάποιο βράδυ ακουγεται ο ήχος από τις ερπύστριες. Αλλά διαβρώνονται εκ των έσω σιγά σιγά, όταν οι θεσμοί υπονομεύονται, τα ατομικά δικαιώματα καταπατώνται, οι πολιτικοί αντίπαλοι διώκονται, και η διάκριση των εξουσιών ακυρώνεται”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε καυστικά ότι “Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ.Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι ήρθε η ώρα του να φύγει από την εξουσία” και τόνισε (απαντώντας εμμέσως και στο Μαξίμου που νωρίτερα με αφορμή τις δηλώσεις Αυγενάκη στον News 24/7 κατηγόρησε τη ΝΔ για αντιδημοκρατικά σχέδια) ότι: “Δημοκρατία σημαίνει εκλογές και όπως με εκλογές ήρθε ο κ.Τσίπρας στην εξουσία έτσι και με εκλογές θα φύγει από την εξουσία”.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε να συμφωνεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος νέου προγράμματος στήριξης.

“Κάποιοι ήδη αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η Ελλάδα θα αναγκαστεί να καταφύγει σε νέο πρόγραμμα στήριξης πέρα από το άτυπο μνημόνιο που ήδη υπάρχει”, είπε ειδικότερα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι η κυβέρνηση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη όσο πλησιάζει το τέλος της”, σημειώνοντας ότι “ο θρασύς και αδίστακτος Πολάκης επιτίθεται σε δικαστές και ο υπουργός Δικαιοσύνης τον καλύπτει, γιατί πολύ απλά Πολάκης σημαίνει Τσίπρας”. Εκτιμησε ότι “θα κάνουν τα παντα για να παραμείνουν στην εξουσία όπως έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν” και αναφέρθηκε σε σενάρια για άλλες εταιρίες που θα αναλάβουν τις εκλογές και νέες προδιαγραφές.

Εάν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση στην εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν”

“Θέλω να προειδοποιήσω του πάντες. Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους, με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις”, ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Εάν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση στην εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν. Μαζί με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις θα διασφαλίσουμε ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί η βούληση των πολιτών. Θέλουν, δε θέλουν στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός. Και η χώρα θα αποκτήσει αυτό που χρειάζεται, ισχυρή κυβέρνηση.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε επινόημα τα περί κυβέρνησης ανοχής ή μειοψηφίας, εάν ο κ.Καμμένος επιχειρήσει έξοδο με αφορμή το Σκοπιανό. “Πριν φτάσουμε στην ανοχή να μιλάμε για συνενοχή γιατί ο Καμμένος είναι συνένοχος του Τσίπρα. Εφόσον διαφωνούσε έπρεπε να φύγει από τότε. Αντ΄ αυτού έφυγε ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών κ.Κοτζιάς. Μένοντας στην κυβέρνηση ο Καμμένος έδωσε στον Τσίπρα το στυλό για να υπογράψει τη συμφωνία”, είπε θέλοντας να καταδείξει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρει ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη και εάν τώρα αποχωρήσει.

Σχολίασε δε ειρωνικά την αναβολή της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ. “Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Πρόκειται για μία κωμωδία της εξουσίας, που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα. Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος μπορούν να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν, δε μπορούν όμως να μετατρέπουν τη χώρα σε πολιτικό survivor” είπε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

“Σε μία δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία”

Κάλεσε τον “παραπαίοντα” όπως είπε πρωθυπουργό να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους: “Ή θα προσέλθει στη βουλή και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να δουμε ονομαστικά ποιοι τον στηρίζουν γιατί σε μία δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.” Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα του κ.Τσίπρα δε μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Η χώρα δεν αντέχει ούτε μία ημέρα παραπάνω να κυβερνάται από μία κυβέρνηση κουρελού. Η πατρίδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία, όχι μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν απο τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε επίσης: “Τα δε σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με εκλογές μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Του το επέβαλε η δημοκρατική του συνείδηση. Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας τον Αύγουστο του 2015 επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης για να προκηρύξει εκλογές”.

Και επανέλαβε ότι η ΝΔ μαζί με τα άλλα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης θα δημιοργήσει μέτωπο “απέναντι στους άθλιους τακτικισμούς της τελευταίας στιγμής και θα απαιτήσουμε μαζί με την πλειοψηφία των Ελλήνων τη μόνη λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό”.

Τοσουνίδης: “Κυριάκο Μητσοτάκη αποδεικνύεις κάθε φορά που μιλάς, γιατί δεν θα σε ψηφίσουν οι Έλληνες”

“Σε ευχαριστούμε Κυριάκο Μητσοτάκη που συνεχίζεις να μας αποδεικνύεις κάθε φορά που μιλάς, γιατί δεν θα σε ψηφίσουν οι Έλληνες.

Κρίμα για τους απλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας που περίμεναν πολλά περισσότερα”, αναφέρει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σε απάντηση του στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα