Προειδοποίηση Τσίπρα: Ποινικές ευθύνες για όσους συγκαλύπτουν το σκάνδαλο των υποκλοπών

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας ARIS OIKONOMOU/ SOOC

Σκληρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Προειδοποιεί για ποινικές ευθύνες σε βάρος όσων συγκαλύπτουν το σκάνδαλο.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για την στάση στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι συνεχίζουν τη συγκάλυψη με αποκλεισμό όλων των κρίσιμων μαρτύρων.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, κάνει λόγο για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή, ενώ υπογραμμίζει πως είναι αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όσοι επικαλούνται το απόρρητο για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις.

Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες.

Δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή.

Που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια. Για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει.

Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν, ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια.

Αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν.

Και αυτοί που σύντομα θα λογοδοτήσουν και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στο νόμο, δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη Δημοκρατία".

Το σκάνδαλο των υποκλοπών σε 5'

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, Υποκλοπές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, Predator, ΕΥΠ
SHARE:

24Media Network