Προφυλάκιση Μπελέρη: Οργή της Αθήνας μετά την απόρριψη της έφεσης

Προφυλάκιση Μπελέρη: Οργή της Αθήνας μετά την απόρριψη της έφεσης
Ο Διονύσης Φρέντι Μπελέρης Eurokinissi

Το ενδεχόμενο να υπάρχει "πολιτική σκοπιμότητα" πίσω από την απόφαση συνέχισης της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, θέτει το Υπουργείο Εξωτερικών. "Διατηρούμε το θέμα ψηλά στις προτεραιότητές μας".

Την απόρριψη της έφεσης του Φρέντι Μπελέρη για συνέχιση της προφυλάκισής του επέκρινε του Υπουργείο Εξωτερικών, θέτοντας ζήτημα “πολιτικής σκοπιμότητας” πίσω από τη συνέχιση της κράτησής του.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει για την εν λόγω απόφαση ότι “δεν συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου”, ενώ καταλήγοντας τονίζει ότι το ζήτημα “διατηρείται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

“Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του, δεν προκύπτει ότι συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, ενώ δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι, όπως προκύπτει από Ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας, είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε σύνολο 31 καταγγελιών για εκλογικά αδικήματα.

Επίσης, δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης, αφού εγείρει ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φ. Μπελέρη, ως Δημάρχου.

Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Φ. Μπελέρη ήταν το θέμα σημερινής συνομιλίας του Υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη με την Αλβανή ομόλογό του, Olta Xhaçka, στο Όσλο, στο περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί το θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του και, πέραν της διμερούς διάστασης του ζητήματος, θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τη διεθνή κοινότητα και, ιδίως, τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ”.

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αλβανίας

Το ζήτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση έθεσε νωρίτερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, σε συνάντηση που είχαν στο Όσλο.

Η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αλβανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Χθες, Τετάρτη, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι -κατόπιν σχετικών οδηγιών- η πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως με τους κ.κ. Μπελέρη και Κοκαβέση, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα