Νέα πρόκληση Γιλντιρίμ: Επανέφερε τη θεωρία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση Γιλντιρίμ: Επανέφερε τη θεωρία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

"Οι γείτονές μας δεν πρέπει να κάνουν πονηριές ούτε να έχουν βλέψεις" δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε εκδήλωση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)

Το θέμα τουρκικών βραχονησίδων στο Αιγαίο έθεσε εκ νέου το Σάββατο από την Ανδιανούπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάνοντας έμμεση αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ δεν δίστασε να προειδοποιήσει την Αθήνα ότι «όσοι έχουν βλέψεις σε δικά μας εδάφη στο Αιγαίο θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη».

Μιλώντας σε εκδήλωση του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Αδριανούπολη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε: «Στο Αιγαίο υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν καθοριστεί σε ποιον ανήκουν, δεν έχουν αναφερθεί σε συνθήκες».«Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν βλέψεις στα εδάφη μας, θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη» ήταν η προειδοποίηση που έστειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Προτείνουμε στους γείτονές μας να μην δημιουργούν ένταση στην περιοχή, να μην κάνουν θέμα εσωτερικής πολιτικής το Αιγαίο και να μην κάνουν προκλητικές κινήσεις με στόχο να χαλάσουν τη φιλία μας» συνέχισε ο κ. Γιλντιρίμ.

(Φωτογραφία: AP / Burhan Ozbilici)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα