Προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή στη Ζάκυνθο

Συνέντευξη τύπου της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και των Δικαιωμάτων στη χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα διαφθοράς, παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, έννομης προστασίας, παραβιάσεων δικαιωμάτων και λειτουργίας του Σωφρονιστικού Συστήματος την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2014. Στην συνέντευξη συμμετείχαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Α΄Αθηνών, Βασιλική Κατριβάνου, μέλος της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Σταύρος Κοντονής, μέλος της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης Βουλευτής Ζακύνθου.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνέντευξη τύπου της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και των Δικαιωμάτων στη χώρα μας, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα διαφθοράς, παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, έννομης προστασίας, παραβιάσεων δικαιωμάτων και λειτουργίας του Σωφρονιστικού Συστήματος την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2014. Στην συνέντευξη συμμετείχαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Α΄Αθηνών, Βασιλική Κατριβάνου, μέλος της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Σταύρος Κοντονής, μέλος της ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης Βουλευτής Ζακύνθου. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής, μετά την κατάθεση στον εισαγγελέα του πορίσματος για τις παράνομες άδειες αλλοδαπών

Στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, που αφορά στην έκδοση παράνομων αδειών αλλοδαπών στον πρώην δήμο Αρκαδίων.

Το πόρισμα κατατέθηκε ως συμπληρωματικό στοιχείο στη μηνυτήρια αναφορά που είχε κάνει για το ίδιο θέμα ο κ. Κοντονής προ ενός περίπου έτους. Στη συνέχεια, έδωσε συνέντευξη τύπου στην διάρκεια της οποίας κατηγόρησε ως υπεύθυνο της υπόθεσης τον σημερινό δήμαρχο Ζακύνθου Στέλιο Μποζίκη, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν δήμαρχος Αρκαδίων.

Μετά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Κοντονής κι ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι του δέχθηκε επίθεση πολίτη, ο οποίος κινήθηκε προς τον βουλευτή, εξαπολύοντας απειλές και ύβρεις.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται ότι «μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία του πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, που στοιχειοθετούν την ύπαρξη "παραμάγαζου" στο τμήμα αλλοδαπών του πρώην δήμου Αρκαδίων μέχρι και το τέλος της θητείας του κ. Μποζίκη ως δήμαρχος Αρκαδίων, καθώς και την έκθεση όλων των αποκαλυπτικών στοιχείων από το βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταύρο Κοντονή στη συνέντευξη τύπου το πρωί της Πέμπτης 8 Μαΐου, ο βουλευτής Ζακύνθου δέχθηκε τραμπουκική επίθεση έξω από το πατρικό του σπίτι», ενώ στην συνέχεια της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής καταγγέλλεται «ο τραμπουκισμός και όσα μπορεί να ακολουθήσουν. Καθιστούμε τον δήμαρχο πλέον προσωπικά υπεύθυνο για την σωματική ακεραιότητα του βουλευτή και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

SHARE: