Πρόσωπα 'εμπιστοσύνης' που θα ηγηθούν της Κ.Ο ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Pre-election rally of Syriza leader Alexis Tsipras in Aigaleo district, in Athens, Greece on September 3, 2015. /          , 3  2015.
Pre-election rally of Syriza leader Alexis Tsipras in Aigaleo district, in Athens, Greece on September 3, 2015. / , 3 2015. SOOC

Την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής κοιτούν προσεκτικά στην Κουμουνδούρου, καθώς η προηγούμενη περίοδος δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για το κόμμα. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 όλα τα πιθανά ονόματα

Έχοντας την «κακή» εμπειρία του καλοκαιριού με τις συνεχείς διαφοροποιήσεις βουλευτών σε κρίσιμες ψηφοφορίες, που αφορούσαν τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και τις 25 αποχωρήσεις από το κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει ήδη εντολή να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη όσον αφορά τη σύνθεση των επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Έμπειρα στελέχη υπογραμμίζουν πως η χρονιά στην Βουλή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, ειδικότερα με τους εφαρμοστικούς νόμους που πρέπει να περάσουν και συνεπώς η κοινοβουλευτική ομάδα οφείλει να αποτελεί παράδειγμα συνοχής και ομοφωνίας.

Σε αυτό το σημείο κορυφαία στελέχη από τους «145» επιρρίπτουν ευθύνες στον πρώην Γραμματέα, Χρήστο Μαντά, ο οποίος «χρεώνεται μια περίοδο που η κοινοβουλευτική ομάδα, της οποίας είχε την ευθύνη, δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε».

Πέρα από το γεγονός ότι είναι και ο ίδιος μέλος των «53+» αυτό που τόνιζε κοινοβουλευτικό στέλεχος στο NEWS 247 είναι πως «δεν μπορείς να είσαι ο γραμματέας της Κ.Ο και να πηγαίνεις να μιλάς σε εκδήλωση της κίνησης των “53+”».

Βούληση της ηγετικής ομάδας, πλέον είναι ο νέος Γραμματέας να είναι ένα πρόσωπο το οποίο θα εκφράζει την πλειοψηφία.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι και ο Κώστας Μπάρκας. Ο βουλευτής Πρέβεζας, είναι μέλος της νεολαίας του ΣΥΝ από το 2000 και εξελέγη για πρώτη φορά το 2012, ενώ αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ανασχηματισμού του Ιουλίου είχε περάσει και το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Στον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια εξετάζουν και άλλα πιθανά πρόσωπα για αυτή τη θέση.

Μετά την αναγκαστική απουσία του Νίκου Φίλη, το όνομα του Κώστα Μπάρκα έχει ακουστεί και για την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, όπως και του Σωκράτη Φάμελλου βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες του NEWS 247 αναφέρουν πως υπάρχει θέληση από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης να έχει συμμετοχή στο νέο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, όμως, σύμφωνα με το περιβάλλον του κάτι τέτοιο δεν προκρίνεται αυτή την ώρα και δεν αποκλείεται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος να επιλέξει να καθίσει στα «ορεινά» της Βουλής για τη νέα κοινοβουλευτική σεζόν.

Όσον αφορά το προεδρείο της Βουλής δίπλα στον έμπειρο Νίκο Βούτση για την θέση του Ά Αντιπροέδρου έχει ήδη ακουστεί το όνομα του Τάσου Κουράκη, ο οποίος έχει εμπειρία σε αυτή την θέση, καθώς επιτέλεσε Ζ΄ Αντιπρόεδρος  από το 2010 έως τον Ιούνιο του 2012.

Για τις υπόλοιπες δυο θέσεις των αντιπροέδρων, που δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι, μεταξύ άλλων, τα ονόματα της Χαράς Καφαντάρη, αλλά και του Γιώργου Βαρεμένου.

Υπάρχουν ήδη πιέσεις από πολλούς βουλευτές μετά την ορκωμοσία του Σαββάτου να συνεδριάσει για πρώτη φορά η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκλογή του γραμματέα, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αλλά και των προέδρων των διαρκών επιτροπών της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φλαμπουράρης: Η λαϊκή εντολή που πήραμε δεσμεύει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης

SHARE:

24Media Network