Πρόταση νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Πρόταση νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι από Γιώργο Κατρούγκαλο, Αλέξη Χαρίτση και Κώστα Πουλάκη. Τι θα τονίσουν οι εκπρόσωποι της Κουμουνδούρου για τον τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογικού νόμου, με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τι προϋποθέσεις θα θέσουν για τη συναίνεση

Πρόταση νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαταλαμβάνοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Η πρόταση νόμου, που θα παρουσιαστεί το μεσημέρι σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Βουλή από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Κώστα Πουλάκη, βασίζεται στο πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών επί ηγεσίας Αλ. Χαρίτση και υπό την προεδρία του Κ. Πουλάκη. 

Όλο το πόρισμα, μάλιστα, της Επιτροπής, μαζί με τη σχετική πρόταση νόμου που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, είχε παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα προ ημερών το News 24/7.

https://www.news247.gr/download/8859//817000/porisma1.pdf

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί την πρόταση νόμου που καταθέτει ως βάση συζήτησης και συναίνεσης για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, διαφορετικά δεν πρόκειται να συμφωνήσει με την κυβέρνηση, την οποία η Κουμουνδούρου (όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης) υποψιάζονται ότι επιχειρεί με το συγκεκριμένο θέμα να αλλοιώσει τη σύνθεση του εκλογικού σώματος.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, αναμένεται να διαφωνήσουν πλήρως με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους, ενώ θα προειδοποιήσουν για ποιο λόγο δεν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα και με την πλειοψηφία 3/5 να αλλάξει το άρθρο που προβλέπει ότι το νέο εκλογικό σύστημα ισχύει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση μόνο εφόσον έχει ψηφιστεί με 200 τουλάχιστον ψήφους.

Τα παραπάνω, μάλιστα, θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ τα θεωρεί ως βασική προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει συναίνεση στη συνταγματική αναθεώρηση και καλεί την κυβέρνηση να μην επιλέξει στρατηγική σύγκρουσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα