Προτεραιότητα να αδειάσει Ειδομένη και Πειραιάς

Προτεραιότητα να αδειάσει Ειδομένη και Πειραιάς

Η επιτάχυνση δημιουργίας των 30.000 θέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της πρωινής σύσκεψης στο Μαξίμου για το προσφυγικό. Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αιτήματα για επανεισδοχή προς Τουρκία

Η επιτάχυνση δημιουργίας των 30.000 θέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της πρωινής σύσκεψης στο Μαξίμου για το προσφυγικό. Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αιτήματα για επανεισδοχή προς Τουρκία.

Με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Ταφύλλη ο οποιος έχει αναλάβει τον εποπτικό ρόλο συντονισμού της διαχείρισης του προσφυγικού, πραγματοποιήθηκε η πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Αντικείμενο φυσικά το προσφυγικό, καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί να αδειάσει η Ειδομένη και ο Πειραιάς. Για αυτό και στη σύσκεψη τονίστηκε ότι πρέπει να επιταχυνθεί η δημιουργία των 30.000 επιπλέον θέσεων, ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους.

Θα συνεχιστεί επίσης και θα ενταθεί η καμπάνια στην Ειδομένη για να αντικρουσθούν οι οργανωμένες προσπάθειες επιτήδειων, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο News247 ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γιώργος Κυρίτσης.

Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αιτήματα επανεισδοχής προς την Τουρκία και η ελληνική πλευρά περιμένει την απάντηση της γείτονος.

“Στις 4 Απριλίου οφείλουμε να έχουμε εικόνα για την Τουρκία”, σημείωναν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το νομοσχέδιο που θα έρθει την Τετάρτη στη Βουλή προς εφαρμογή της συμφωνίας, καθώς και όλα τα θέματα σχετικά με την αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών.

Αποστάσεις Μαξίμου από Μάρδα και Μπαλαούρα

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Μάρδα και Μπαλαούρα για το προσφυγικό και την ονομασία των Σκοπίων εκτός κεντρικής γραμμής και συνιστούν προσοχή στα στελέχη όταν δίνουν συνεντεύξεις.

“Είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης για τα ζητήματα της ονομασίας της γείτονας χώρας. Η θέση μας είναι σαφής και εκπεφρασμένη: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων”, σημείωναν κυβερνητικές πηγές, παίρνοντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα.

Οι ίδιες πηγές, στη γραμμή και των δηλώσεων Παππά και Βίτσα νωρίτερα, χαρακτήριζαν προσωπική άποψη τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για πρόσφυγες- επενδυτές, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή.

“Πρέπει να προσέχουμε να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις μας και με τέτοιο τρόπο που να πλήττουν τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό”, τόνιζαν επίσης με νόημα και προς πάσα κατεύθυνση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα