Πρωτιά της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Rass με τη ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής

ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  // ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
ΕΛΛΑΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ // ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ MOTIONTEAM

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Rass δείχνει την ΝΔ πρώτη με διαφορά όμως κάτω της μίας μονάδας, τη ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής, αλλά και ένα ηχηρό όχι σε πρόωρες εκλογές

Παρά το ισχνό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, προβάδισμα που καταγράφηκε σε μία ακόμα δημοσκόπηση, το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση και δη η ΝΔ φαίνεται να αντέχει παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία.

Η δημοσκόπηση δίνει 24,6% στην ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να προωθήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας.

Οι πολίτες εμφανίζονται στη δημοσκόπηση να κάνουν υπομονή και να στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως φαίνεται τουλάχιστον από τις απαντήσεις.

Το 48,5% απαντά ναι και μάλλον ναι στο ερώτημα εάν είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή (οι πολίτες) και να στηρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά με το όχι και μάλλον όχι να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, στο 47,3%.

Επιπλέον, το 61,2% ζητά να εξαντληθεί η τετραετία και μόλις το 34,8% επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχει σειρά ερωτήσεων για το κόμμα της Αριστεράς, όπως για παράδειγμα, "πιστεύετε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα καταφέρει να κάνει πράξη αυτά που υπόσχεται;"

Μόλις το 13,6% απαντά ναι και μάλλον ναι και ένα 83,7% όχι και μάλλον όχι.

"Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα στη χώρα θα ήταν...", το 23,4% λέει ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα, το 48% χειρότερα και το 17,6% καλύτερα.

Επίσης, είναι εξαιρετικά ενδεικτικό, πως το 40,3% εμπιστεύεται μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά, ένα 27,9% κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 30% επιλέγει τον "κανέναν".

Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ, 24,6% από 24,8%

ΣΥΡΙΖΑ 23,8% από 23,7%

Χρυσή Αυγή 8,3% από 8,1%

ΑΝΕΛ 4,8% από 4,1%

ΠΑΣΟΚ 4,7% από 4%

ΚΚΕ 4,5% από 4,7%

Τελευταία μένει η ΔΗΜΑΡ η οποία όμως μένει εκτός Βουλής με 2,4%

Στην παράσταση νίκης η διαφορά είναι 15,4% υπέρ της ΝΔ, ενώ στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς είναι σταθερά μπροστά με 47,2% έναντι 30,7% του κ. Τσίπρα.

Τέλος, στη δημοφιλία των αρχηγών πρώτος έρχεται πάλι ο σημερινός πρωθυπουργός με 38,3%, ακολουθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 33,9% και τελευταίος είναι ο κ. Μιχαλολιάκος με 11,8%.

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισχνό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, παράσταση νίκης για ΝΔ

Pulse: Προβάδισμα 1,5 μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ

SHARE: