Πρώτο προεκλογικό σποτ ΚΚΕ με Λουντέμη και 'ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια'

Πρώτο προεκλογικό σποτ ΚΚΕ με Λουντέμη και 'ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια'

Με απόσπασμα του Μενέλαου Λουντέμη το πρώτο προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ καλεί σε υπερψήφιση του κόμματος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Οι διαφορές ΚΚΕ-ΛΑΕ (Vid)

"Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν" (απόσπασμα του Μενέλαου Λουντέμη από το βιβλίο του " Οδός Αβύσσου, αριθμός 0").

Το πρώτο επίσημο προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ επικαλείται τον Μενέλαο Λουντέμη και κλείνει με το βασικό σλόγκαν του Περισσού για τις νέες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

"Τους δοκίμασες...
ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ".

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζονται δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Δείτε το σποτ:

Οι διαφορές Κ.Κ.Ε.-ΛΑ.Ε.

Ο λαός που τα έχει δοκιμάσει όλα, έχει αποκτήσει πείρα και μπορεί να την αποκρυσταλλώσει τώρα, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ, καθώς υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής, τόνισε άλλωστε χθες ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να υπηρετεί τμήματα του κεφαλαίου και ως πολιτικό τους προσωπικό συμπεριφέρθηκε το 7μηνο της πρωθυπουργίας του, η οποία και κατέληξε στο 3ο μνημόνιο.

Πραγματικά φιλολαϊκή εναλλακτική λύση αποτελεί η κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου και των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέστησε απολύτως σαφές, ότι το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει "να πάμε στην δραχμή" με όλους τους άλλους όρους αμετάβλητους, διότι αν δεν κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και δεν γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ο παραγόμενος πλούτος, η κατάσταση θα είναι αντιλαϊκή και εκτός ευρωζώνης.

Για την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στον Αλ.Τσίπρα και τον Π.Λαφαζάνη, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως είναι πολιτική: Μια πολιτική γραμμή που θέλει να είναι και με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και με τα συμφέροντα του λαού, συνιστά την "μεγαλύτερη κοροϊδία που έχει υπάρξει ποτέ" τόνισε.

Επίσης, διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ δεν λέει «εκτός ευρώ και εντός ΕΕ», προσθέτοντας ότι αυτά τα λέει ο Π.Λαφαζάνης που μιλά για "κοινό ευρωπαϊκό σπίτ". Επισήμανε, επιπλέον, ότι ο Π.Λαφαζάνης δεν κάνει καθόλου λόγο για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ αφιερώνει στην κριτική του περισσότερο χρόνο στο κόμμα του Π.Λαφαζάνη, από ότι στα άλλα κόμματα, είπε κατ' αρχήν ότι όταν αναφέρεται κανείς σε κόμματα που έχουν κυβερνήσει, δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Επικέντρωσε στο γεγονός ότι υπήρξαν πολίτες που μετακινήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, απέκτησαν ήδη πικρή πείρα - και αποτελεί καθήκον του ΚΚΕ, αναλύοντας και εξηγώντας, να προτείνει που πρέπει να κατευθύνουν την ψήφο τους.

Επισήμανε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διέσπασε το κόμμα στο οποίο υπηρέτησε ως κορυφαίος υπουργός, σιγοντάρισε όλο το 7μηνο την κατάσταση ώσπου να έρθει η κατάσταση ως εδώ και όταν είδε πως ένας κόσμος ριζοσπαστικοποιείται και αναζητά πραγματική λύση, την οποία προτείνει το ΚΚΕ, έφτιαξε αυτό το κόμμα (την ΛΑ.Ε).

Υπενθύμισε ότι τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και στελέχη του κόμματός του, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συμπαρατάσσεται με την ΛΑ.Ε, "πέταξαν στα σκουπίδια" όλες τις προτάσεις και τις τροπολογίες του ΚΚΕ που θα έδιναν μια ανάσα στον λαό. Υπενθύμισε επίσης την σιωπή του - στελέχους πλέον - της ΛΑ.Ε, Κ. Ήσυχου, στα περί ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο, πράγμα που δεν τόλμησε να προτείνει καμία κυβέρνηση από το 1974 ως σήμερα.

Τέλος, επανέλαβε, ότι το ΚΚΕ δεν θέτει αριθμητικά ποσοστά ως στόχο των εκλογών, τονίζοντας ότι "όσο ισχυρότερο είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα για τον λαό που μπορεί τώρα να κάνει την διαφορά".

SHARE:

24Media Network