Ψαριανός: Ζητούνται συναινέσεις σε φιλελεύθερες λύσεις

Ψαριανός: Ζητούνται συναινέσεις σε φιλελεύθερες λύσεις
Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός Eurokinissi

"Εάν βρεθεί κοινός τόπος με το πρώτο κόμμα μετά τις εκλογές, για να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, θα συνεργαστούμε" ο βουλευτής του Ποταμιού.

Κοντά στις διακηρύξεις της ηγεσίας της ΝΔ βρίσκεται ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, σύμφωνα με όσα είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού (στον απόηχο σχετικού ρεπορτάζ του News 24/7).

Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Αυτήν τη στιγμή στο Ποτάμι προσπαθούμε να κάνουμε ανασυγκρότηση ενόψει του συνεδρίου όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το αν θα προχωρήσουμε συντεταγμένα ή αν θα λύσουμε τους ζυγούς και θα μπορεί καθένας να πάει σε άλλο κόμμα, στο εξωτερικό, οπουδήποτε. Σε αυτήν την πορεία, και δεν έχουμε αποστεί από τις βασικές μας αρχές, είμαστε σταθερά τοποθετημένοι να προχωρήσουμε. Το τι θα γίνει μετά το συνέδριο θα κριθεί από τα πράγματα και από την πραγματικότητα. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διαδικασία συναινέσεων σε φιλελεύθερες λύσεις ακριβώς απέναντι από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν βρεθεί κοινός τόπος με το πρώτο κόμμα μετά τις εκλογές, για να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, θα συνεργαστούμε. Αυτή θα είναι η δική μου πρόταση που θα καταθέσω στο συνέδριο και νομίζω αυτή είναι η άποψη της πλειοψηφίας του Ποταμιού. Οι άνθρωποι που έφυγαν από το Ποτάμι, που έπεσε από το 6% στο 1,5%, πήγαν στη ΝΔ. Είναι μετρημένο αυτό. Με την Αριστερά του Παπαγιαννάκη, του Κύρκου και του Γιάνναρου θέλω να έχω σχέση, αλλά με την Αριστερά του Μαδούρο και του Κουρουμπλή δεν έχω καμία σχέση. Η ΝΔ δεν είναι συμπαγής χώρος, περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία απόψεων, με τις διακηρύξεις της ηγεσίας υπάρχουν κοινά σημεία γι αυτά που χρειάζεται η χώρα στη μεταμνημονιακή περίοδο».

Σε σχέση με τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο κ. Ψαριανός διευκρίνισε: «Εγώ ψηφίζω τη σύνθετη ονομασία αλλά όχι την παραχώρηση ονομασίας για την εθνικότητα, τη γλώσσα και τα προϊόντα. Αυτή η συμφωνία, όπως έχει περιγραφεί μέχρι στιγμής, δεν είναι απολύτως ικανοποιητική για τα εθνικά συμφέροντα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα