Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, αφού κινδύνευσε από μία… γκαζόζα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, αφού κινδύνευσε από μία… γκαζόζα
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς εξηγεί την απουσία του από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ Eurokinissi

Ψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ μετά από έντονη αντιπαράθεση για την διακοπή της ψηφοφορίας όταν διαπιστώθηκε ότι έλειπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ - Ο Αριστείδης Φωκάς δικαιολόγησε την απουσία του παρατηρώντας ότι ήπιε μία γκαζόζα και πήγε στην τουαλέτα.

Ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε νομοσχέδιο θα είναι η πρακτική στην Βουλή από εδώ και πέρα, όπως φάνηκε από την εμπλοκή στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε πριν λίγο μετά από ονομαστική ψηφοφορία κι έντονη αντιπαράθεση, αφού πρώτα η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία αναβλήθηκε, καθώς η υπερψήφιση του νομοσχεδίου κινδύνευσε από μία… γκαζόζα. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς απουσίαζε από την επί της αρχής ψηφοφορία επικαλούμενος ότι … πήγε στην τουαλέτα μετά από την κατανάλωση μίας γκαζόζας.

Το νομοσχέδιο για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 154 «Ναι», 124 «Όχι» και δύο «Παρών». Διαφορετικές πλειοψηφίες καταγράφηκαν στα υπόλοιπα άρθρα, όμως «πέρασαν» όλα, το ίδιο κι οι τροπολογίες.

Δένδιας: “Μεθόδευση” πάνω στην “απελπισία” της απόρριψης του νομοσχέδιου

Η ΝΔ αντέδρασε έντονα εκτιμώντας ότι η ψηφοφορία δεν μπορούσε να διακοπεί κι ότι το νομοσχέδιο απορρίφθηκε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας τόνισε ότι ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος έκανε χρήση του δικαιώματός του να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία αφού πρώτα ήταν προφανές ότι υπήρχε αρνητικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση.

Ο Ν. Δένδιας σχολίασε ότι ο Γ. Βαρεμένος έπρεπε να έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία πριν την έναρξη της ψηφοφορίας κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» πάνω στην «απελπισία» του. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος σημείωσε ότι υπάρχει «θεμελιώδης παραβίαση του Κανονισμού» κι ότι το νομοσχέδιο «απερρίφθη επί της αρχής» εκτιμώντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση θεσμικής εκκρεμότητας».

Βούτσης: Συνεχείς ονομαστικές ψηφοφορίες από εδώ και πέρα

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι «δεν βοηθά το πολιτικό σύστημα μαζί με ακραίες ρητορικές να υπάρχει μία «αχλή» για τη λειτουργία του κοινοβουλίου» και παρατήρησε ότι τα προβλήματα επιλύονται όταν ανακύπτουν. «Προς ώρας αυτή είναι η σύνθεση της Βουλής» σχολίασε ο Ν. Βούτσης υπογραμμίζοντας ότι αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα πρέπει να γίνονται συνεχώς ονομαστικές ψηφοφορίες.

Η προεδρεύουσα αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου τόνισε κι αυτή ότι από εδώ και πέρα θα γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια. Η Τ. Χριστοδουλοπούλου έκανε λόγο για «νέες πραγματικότητες» καλώντας το κοινοβούλιο «να είμαστε έτοιμοι για την απλή αναλογική».

Χρήση του… VAR ζήτησε ο Αρ. Φωκάς

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς έκανε λόγο για «πρωτοφανή» πράγματα κι εξήγησε την απουσία του από την χθεσινή ψηφοφορία παρατηρώντας ότι… έπινε γκαζόζα και στη συνέχεια πήγε στην τουαλέτα! Μάλιστα, ο Αρ. Φωκάς έκανε μια προσφιλή στον ίδιο παρομοίωση με το ποδόσφαιρο σχολιάζοντας ότι «στο ποδόσφαιρο ζητάμε VAR για τις επίμαχες φάσες, στο κοινοβούλιο ευτυχώς υπάρχει το βίντεο».

Μηταράκης: Πλειοψηφία της γκαζόζας

Η δήλωση Φωκά προκάλεσε πολλά σχόλια, με το βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη να κάνει λόγο για πλειοψηφία της γκαζόζας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα