Ψηφίζονται τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ - Ποιοί γλιτώνουν τις προσαυξήσεις

Ψηφίζονται τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ - Ποιοί γλιτώνουν τις προσαυξήσεις

Ψηφίζονται τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ με εισοδηματικά κριτήρια - Τριπλασιασμός για εισοδήματα άνω των 100.001 ευρώ - Δεν τίθενται περουσιακά κριτήρια

Στο σώμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή εντάσσονται τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, για όσους έχουν εισοδήματα έως 50.000 ευρώ δεν θα υπάρχει καμία προσαύξηση στα νέα πρόστιμα που θα είναι μάλιστα μειωμένα. Όσοι έχουν εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ θα καταβάλλουν διπλάσια πρόστιμα. Όσοι έχουν εισοδήματα από 100.001 ευρώ και πάνω θα καλούνται να καταβάλλουν τριπλάσια πρόστιμα του ΚΟΚ.

Ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι οι προσαυξήσεις θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα και όχι με βάση τα  περιουσιακά στοιχεία των πολιτών. Ανέφερε επίσης ότι εντάσσει τα πρόστιμα στο κύριο σώμα του νομοσχεδίου μετά τις ενστάσεις που διατύπωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κατά της παραπομπής του θέματος σε υπουργική απόφαση.  

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρήστος Σπίρτζης
SHARE:

24Media Network