Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τα νέα σκληρά μέτρα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών. Οριστικοποιούνται τα νέα σκληρά μέτρα που απαιτούν οι Ευρωπαίοι και θα γονατίσουν τους Έλληνες πολίτες

Με τους Ευρωπαίους εταίρους να έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας, οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσουν τις σκληρές διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να οριστικοποιηθούν τα νέα σκληρά μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το τελεσίγραφο άλλωστε που έχει τεθεί δεν αφήνει επιπλέον περιθώρια στη χώρα, με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να πρέπει να καταλήξουν στο κατά πόσο θα αποδεχτούν επί της αρχής τους οδυνηρούς όρους μιας νέας συμφωνίας διάσωσης.

ADVERTISING

Έχοντας συμφωνήσει σε μία σειρά μέτρων και ενώ παραμένουν αρκετά ζητήματα ανοιχτά, οι συνομιλίες συνεχίζονται προκειμένου να δοθεί η οριστική απάντηση που θα οδηγήσει στη σωτηρία ή τη χρεοκοπία της χώρας.

Από νωρίς το πρωί, θα συναντηθούν τα τεχνικά κλιμάκια και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συναντήσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα μισθολογικά, με κυριότερο αγκάθι τη μετενέργεια, καθώς και το ζήτημα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών και δημοσιονομικά ζητήματα για την κάλυψη της "τρύπας" του 2012. Το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε απεργιακό ρυθμό

Το ΚΚΕ, απορρίπτοντας, όπως σημειώνει, "τους εκβιασμούς και τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας", απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 18:00 στην Ομόνοια και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στα νέα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στις 18:00.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων που επικαλείται το Reuters, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας την Τρίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπαδήμος και αρχηγοί "κλειδώνουν" τα νέα σκληρά μέτρα

ΝΔ: "Πετύχαμε να μην κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός"

SHARE:

24Media Network