Ραγκούσης: “Εχθροπάθεια είναι η στάση της ΝΔ απέναντι στα συμφέροντα της χώρας”

Ραγκούσης: “Εχθροπάθεια είναι η στάση της ΝΔ απέναντι στα συμφέροντα της χώρας”
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης Eurokinissi

Σκληρή απάντηση στην αναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί "εχθροπάθειας" από τον Γιάννη Ραγκούση. Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα στον Χρυσοχοΐδη μετά από δημοσιεύματα για νεκρό στον Έβρο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, μιλώντας από τη βήμα της Βουλής και απαντώντας στην αιχμή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για “εχθροπάθεια και πόλωση” εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι:

«Εχθροπάθεια δεν είναι ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Εχθροπάθεια είναι να δίνει η χώρα σου τη μάχη, να λύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με βάση τα εθνικά συμφέροντα με τη Βόρεια Μακεδονία, και να φέρνει εδώ τη Συμφωνία των Πρεσπών, και να ξεσπούν σε ένα απίστευτο εθνικολαϊκιστικό πογκρόμ εναντίον, σε τελική ανάλυση, των ίδιων των συμφερόντων της χώρας».

Πρόσθεσε δε: «Εχθροπάθεια είναι να έχεις απέναντί σου μία αξιωματική αντιπολίτευση που σε έχει στηρίξει, με αδιανόητο -για το παρελθόν και το κομματικό σύστημα-στην περίπτωση της πανδημίας, που έχει ψηφίσει μαζί σου εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, που έχει στηρίξει τη συμφωνία της ΑΟΖ με την Ιταλία. Και εσύ, αυτό είναι εχθροπάθεια, όταν τα έχεις όλα αυτά κ. Χρυσοχοΐδη να μην έχεις πει μία φορά ένα μπράβο στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν κρατήσει παρόμοια στάση».

Εν συνεχεία αποκάλυψε πως είχε τηλεφωνήσει στον κ. Χρυσοχοΐδη όταν ανέκυψε το δημοσίευμα που έκανε λόγο για ύπαρξη νεκρού στον Έβρο: «Τελευταίο, επειδή μιλάμε για εχθροπάθεια, όταν έγινε το πρόβλημα στον Έβρο με ένα δημοσίευμα έγκυρης εφημερίδας πως υπήρχε νεκρός. Είναι αλήθεια ή όχι κ. Χρυσοχοΐδη πως σας πήρα τηλέφωνο ως αρμόδιος τομεάρχης με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, και σας ρώτησα “είναι αλήθεια αυτό που μεταδίδεται” και μου είπατε: “δεν είναι αλήθεια Γιάννη”. Και για τον λόγο αυτό δεν αντιδράσαμε, δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση. Αυτό είναι ένα άλλο μοντέλο αντιπολίτευσης, ένα άλλο μοντέλο πολιτικού πολιτισμού, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ωστόσο, εν κατακλείδι, άφησε σαφέστατη αιχμή για την πολιτική μετατόπιση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πέρα από την κομματική: «Εγώ σε αυτά τα έδρανα καθόμουν και πριν από δέκα χρόνια. Δεν καθόμουν πριν από δέκα χρόνια σε εκείνα τα έδρανα, και τώρα κάθομαι σε αυτά», είπε με νόημα δείχνοντας χαρακτηριστικά με το χέρι του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα