Ραγκούσης: Η πρωτοβουλία Κασσελάκη ακύρωσε την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας

Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιάννης Ραγκούσης
Ο Γιάννης Ραγκούσης EUROKINISSI

Δριμεία κριτική του Γιάννη Ραγκούση στον Στέφανο Κασσελάκη, κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία.

“Πυρά” κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στον απόηχο της πρωτοβουλίας Στέφανου Κασσελάκη για το επίμαχο ερωτηματολόγιο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του isyriza, με το οποίο καλούσε τα μέλη να πάρουν θέση για την ταυτότητα, το όνομα και το λογότυπο του κόμματος.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ραγκούσης, η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών.

Μάλιστα, τόνισε πως μετά την επιστολή του κ. Κασσελάκη, πιθανότατα ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game ενόψει ευρωεκλογών, επισημαίνοντας πως «για την κακή δημοσκοπική εικόνα, υπεύθυνη δεν είναι η Πολιτική Γραμματεία».

Αναλυτικά, τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Γιάννη Ραγκούση

1. Υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο.

Κι αυτός δεν είναι ούτε το ερωτηματολόγιο ούτε το συνέδριο.

Είναι η συνεχής υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος.

Κι επειδή με αυτήν την επιστολή, πιθανότατα ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game ενόψει ευρωεκλογών, θα πω καθαρά ότι για την κακή δημοσκοπική εικόνα, υπεύθυνη δεν είναι η Πολιτική Γραμματεία. 

Ευθύνη έχουν μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον Πρόεδρο και τους άμεσους συνεργάτες του, ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες.

Η Πολιτική Γραμματεία ποια ευθύνη είχε για την αρνητική δημοσιότητα που προκαλέσαμε, για παράδειγμα :

-με δηλώσεις περί «άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης»,
-με το δάνειο Προέδρου στο κόμμα, 
-με την πρόταση υπουργοποίησης του Στ.Κασσελάκη.
-με την διαφοροποίηση βουλευτών από την κομματική γραμμή για την ισότητα στο γάμο, που τελικά εξελίχθηκε εντελώς άδικα για 34 βουλευτές μας που ανέλαβαν το πολιτικό κόστος και έμειναν πιστοί στις αρχές μας. 

2. Συμφωνώ με το ερωτηματολόγιο και με τη δυνατότητα τα μέλη να εκφραστούν και να πουν τη γνώμη τους για σειρά θεμάτων που πρέπει να τίθενται όμως με το σωστό επιστημονικά τρόπο.

3. Διαφωνώ με τον Πρόεδρο που ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των όσων απαντήσουν τα μέλη. 

Αυτό θα είναι βαρύτατη προσβολή στα μέλη του κόμματος που θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. 

4. Ωστόσο, το συνέδριο είναι η κορυφαία στιγμή των μελών του κόμματος. Το συνέδριο είναι ώρα των μελών.

Και δυστυχώς το ερωτηματολόγιο με τα συγκεκριμένα ταυτοτικά ερωτήματα που θέτει, εκ των πραγμάτων, έληξε το συνέδριο θέσεων πριν καν αυτό ξεκινήσει. 

Με άλλα λόγια το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη.

Και υπό αυτήν την έννοια η πρωτοβουλία να θέσει αυτά τα θέματα μετά το τέλος του προσυνεδριακού διαλόγου και Οχι στην αρχή του, ακυρώνει την κορυφαία στιγμή των μελών.

Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι έχει πια νόημα να συζητάς για τα δευτερεύοντα θέματα σε ένα κόμμα που δεν ξέρεις πως ονομάζεται, που πηγαίνει κοκ.

Άρα η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα