Ραγκούσης: Να παρέμβει ο πρόεδρος της Βουλής για Παπαδημητρίου και Λοβέρδο

Ο Γιάννης Ραγκούσης
Ο Γιάννης Ραγκούσης EUROKINISSI

Ο Γιάννης Ραγκούσης ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για όσα είπαν οι κκ Παπαδημητρίου και Λοβέρδος για την αστυνομική βία.

Με δήλωσή του την Κυριακή ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τις τοποθετήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδου περί αστυνομικής βίας.

Αναλυτικά:

Μάταια περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει τις χειμερινές του διακοπές για να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του, κ.κ. Μπ. Παπαδημητρίου και Γ. Λοβέρδου με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να «ξεβρακώνει».

Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού-Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α ́) με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται ότι: «Άρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση. δ. (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πλέον ζητούμε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο Βουλευτές της ΝΔ. Παραδίδουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών την διολίσθηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προς τέτοιες επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network