Ρέγκλινγκ: Η Γερμανία ξεπλήρωσε το δάνειο του 1953 το 2010

Ρέγκλινγκ: Η Γερμανία ξεπλήρωσε το δάνειο του 1953 το 2010
Καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές "βλέπει" ο Ρέγκλινγκ AP

Μήνυμα για ελάφρυνση του χρέους έστειλε απόψε ο επικεφαλής του ESM, λέγοντας παράλληλα πως η Ελλάδα θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να το αποπληρώσει όπως στο πρόσφατο παρελθόν η Γερμανία

«Η Γερμανία ξεπλήρωσε το χρέος του 1953 το 2010. Η εμπειρία από υπερχρεωμένες χώρες δείχνει ότι και η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της». Τάδε έφη ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας πριν από λίγο σε εκδήλωση στο Άαχεν.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να αποπληρώσει το υψηλό χρέος της, αρκεί οι αποπληρωμές να επεκταθούν σε βάθος χρόνων και οι χρηματοδοτικές ανάγκες να παραμένουν χαμηλά, χωρίς να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο του 15% έως 20% του ΑΕΠ.

Ο ίδιος επανέλαβε πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018. «Εάν η ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο του 2018», τόνισε. Ξεκαθάρισε πάντως πως οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και χρειάζεται εντατική δουλειά.

Ο Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε και στην αποστολή των θεσμών στην Αθήνα στις 14 Μαΐου. «Αν η έκθεση συμμόρφωσης (SLA) είναι θετική, θα υπάρξει μια τελική εκταμίευση από τον ESM. Επίσης, θα αποφασιστούν και ζητήματα σχετικά με μια πιθανή πρόσθετη ελάφρυνσης του χρέους», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα