Ρένα Δούρου: Επιστολή για άρση ασυλίας

Ρένα Δούρου: Επιστολή για άρση ασυλίας
Η Ρένα Δούρου Eurokinissi

Το αίτημα άρσης της ασυλίας τη Ρ. Δούρου αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία, κατόπιν και της δήλωσης της κας. Δούρου, εκτιμάται πως θα ψηφήσει υπερ άρσης. 

Την άρση της ασυλίας άμεσα, ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου.

Όπως αναφέρει, «…είναι αυτονόητο ότι παραιτούμαι από την βουλευτική μου ασυλία που απέκτησα την 3η Ιουλίου 2023, ως προς την δίωξη που μου έχει ασκηθεί εναντίον μου σε προγενέστερο χρόνο για τις φερόμενες πράξεις ή παραλείψεις που μου έχουν αποδοθεί και για τις οποίες είναι η 15η κατηγορούμενη στην δίκη του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αθηνών στην οποία εκδικάζεται η υπόθεση για την εθνική τραγωδία που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου τους 2018 στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, Ν. Βουτζά, Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι».

Η πρώην περιφερειάρχης τονίζει καταλήγοντας στην επιστολής της πως «Στις υποθέσεις που παρουσιάζεται τέτοια μοναδικότητα συνθηκών, όπως αυτή για την οποία συζητούμε, αλλά και η ανάγκη για απονομή Δικαιοσύνης χωρίς κινδύνους παραγραφής, χρειάζεται ευελιξία και σεβασμός στην θεσμική διαδικασία, για να ξεπερνιούνται κωλύματα και τυπολατρικές αγκυλώσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε άδικες καταστάσεις».

Το αίτημα άρσης της ασυλίας τη Ρ. Δούρου αναμένεται να συζητηθεί αύριο Τρίτη (18/07) στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία, κατόπιν και της δήλωσης της κας. Δούρου, εκτιμάται πως θα ψηφήσει υπερ άρσης. 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Ρένας Δούρου:

https://www.news247.gr/download/3082/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/07/dourou.pdf/693000/dourou.pdf

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα