Ρένα Δούρου για την αθώωσή της: “Όταν έχει συμβεί μια τραγωδία δεν υπάρχουν περιθώρια προσωπικής δικαίωσης”

Ρένα Δούρου για την αθώωσή της: “Όταν έχει συμβεί μια τραγωδία δεν υπάρχουν περιθώρια προσωπικής δικαίωσης”
Η Ρένα Δούρου για την τραγωδία της Μάνδρας intime

Η πρώην περιφερειάρχης έκανε λόγο για "εργαλειοποίηση" της τραγωδίας στη Μάνδρα, η οποία "χρησιμοποιήθηκε στις εθνικές εκλογές με τη διάδοση φέικ νιούζ και την απόπειρα απροκάλυπτης δολοφονίας χαρακτήρα".

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την αθώωσή της για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, όπως αποφάσισε το ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, έκανε η Ρένα Δούρου.

Η πρώην περιφερειάρχης, ανέφερε αρχικά πως “όταν έχει συμβεί μια τραγωδία δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε στιγμιαίας χαράς ούτε προσωπικής δικαίωσης”, για να προσθέσει: “Η απόφαση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς προς όλους: αντί να εργαλειοποιούν τις τραγωδίες για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, τυμβωρυχόντας, να ενσκύψουν στο πρόβλημα και να εξετάσουν πως θα αντιμετωπισθεί η επερχόμενη λαίλαπα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η άδικη δίωξη μου χρησιμοποιήθηκε στις περιφερειακές αλλά και στις εθνικές εκλογές με τη διάδοση φέικ νιούζ και την απόπειρα απροκάλυπτης δολοφονίας χαρακτήρα”.

Αναφορικά με το σκέλος της σημερινής απόφασης που σχετίζεται με τα στελέχη της Περιφέρειας, εξέφρασε την άποψη πως “στον δεύτερο βαθμό θα αναδειχθεί πλήρως ότι ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους όπως άλλωστε κρίθηκε και από τα πορίσματα των σχετικών διοικητικών ελέγχων. Και σήμερα λοιπόν η σκέψη όλων βρίσκεται στη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους. Και ο ειλικρινέστερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη τους περνάει μέσα από τις πρωτοβουλίες όλων όσοι έχουμε θέση ευθύνης”.

Τέλος, ευχαρίστησε “όλους τους πολίτες που με στήριξαν, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του κόμματός “ου καθώς και τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε”.

ΝΔ: “Οι πολιτικές ευθύνες για τη διαχείριση της τραγωδίας παραμένουν”

Μετά την αθώωση της Ρένας Δούρου, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε την εξής ανακοίνωση: Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για τις ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες στη Μάνδρα και η απόφασή της είναι σεβαστή. Μεταξύ άλλων καταδικάστηκαν δύο αντιπεριφερειάρχες της κ. Δούρου, εκλεγμένοι με τον συνδυασμό της, στους οποίους η ίδια είχε μεταφέρει αρμοδιότητές της. Σε κάθε περίπτωση οι πολιτικές ευθύνες για τη διαχείριση της τραγωδίας με τους 24 νεκρούς παραμένουν και δεν αξιολογούνται από τα δικαστήρια. Όπως μένουν στη συλλογική μνήμη τα απαράδεκτα επικοινωνιακά show του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια των καταστροφών. Και αν κάτι τονίζουν οι πανηγυρικές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η παντελής έλλειψη αυτοκριτικής και ενσυναίσθησης. Υπογραμμίζεται δε ακόμη περισσότερο η αξία της υλοποίησης μέτρων όπως η εφαρμογή του 112, που σώζουν ανθρώπινες ζωές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα