Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά της Ελλάδας

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά της Ελλάδας
Το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών AP

Απάντηση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας για το θέμα της ΠΓΔΜ, έδωσε ο Ρώσος υφυπ. Εξωτερικών.

Η Μόσχα δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκρουσκό, αναφερόμενος στην απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ σε πρότερη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου που άφηνε αιχμές κατά Αθήνας και Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΡΙΑ – Νόβοστι, ο Ρώσος αξιωμαρτούχος τόνισε πως από τη στιγμή που η Ρωσία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητές της και «θα εκφράζει τη γνώμη της».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αθήνας, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό, δήλωσε: «Με κανέναν τρόπο δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά σ’ εκείνα τα ζητήματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει την γνώμη της».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία ασκείτο κριτική στην απόφαση της Βουλής των Σκοπίων να προβεί σε συνταγματικές τροπολογίες σε σχέση με την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, είπε ότι υπήρξε η κύρια εκτίμηση για το «πώς διεξάγονταν οι συνομιλίες (μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για την μετονομασία της ΠΓΔΜ), υπό ποιες διεθνείς πιέσεις» και για την άνευ προηγούμενου παρέμβαση που επέδειξε η Δύση για να επιτύχει τους καθόλα κατανοητούς γεωπολιτικούς της στόχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα