Σ. Θεοδωράκης: "Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαπραγμάτευση"

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη παυλόπουλου με τον επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταυρου Θεοδωράκη την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη παυλόπουλου με τον επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταυρου Θεοδωράκη την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Κάποιοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως τζογαδόροι" ανέφερε σε δηλώσεις του στη Γερμανική εφημερίδα, Deutsche Welle, ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Deutsche Welle, επέκρινε την κυβέρνηση πως απέτυχε στη διαπραγματευτική τακτική της και πρόσθεσε ότι η συμφωνία έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Όμως, ακόμη και μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης και εξέφρασε την ελπίδα «να μην συμπεριφέρονται κάποιοι είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, ως τζογαδόροι».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι σταθερή θέση του «είναι να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια». Όμως, υποστήριξε πως «αν ο Αλ. Τσίπρας αδυνατεί να δώσει μία λύση, αν εξαρτάται πάρα πολύ η καθημερινή του κυβερνητική πρακτική από κάποιες παράταιρες συνιστώσες, οι οποίες τον τραβούν πότε προς την ακροδεξιά, πότε προς την ακροαριστερά, τότε να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να προσφύγει στις εκλογές».

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι οι 17 βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν τη συμφωνία, καθώς μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να κόψουμε τις πρόωρες συντάξεις σε αυτήν τη χώρα και θα πρέπει μέχρι να ορθοποδήσει η χώρα να υπάρχει ανώτατη σύνταξη. Δεν μπορεί να υπάρχουν συντάξεις 3.000 ευρώ και να συζητάμε για να κόψουμε τις συντάξεις των 400 ευρώ. Εμείς είπαμε να μην πειράξουμε τις κατώτατες συντάξεις, αλλά να βάλουμε ένα όριο στις ανώτερες συντάξεις».

Πηγή ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network