Σακελλαρίδης για Μέση Ανατολή: Συνένοχη στο έγκλημα η διεθνής κοινότητα

Διαβάζεται σε 3'
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Γαβριήλ Σακελλαρίδης SOOC George Vitsaras

Ευθύνες στη διεθνή κοινότητα τόσο για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους στη Γάζα, όσο και για την άμετρη κλιμάκωση που δημιουργείται στη Μέση Ανατολή, επιρρίπτει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Για ένα διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κάνει λόγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν από το μέτωπο της Μέσης Ανατολής.

Σε ανάρτησή του, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βρίσκεται για ακόμη μια φορά στη λάθος πλευρά της ιστορίας, ενώ παρέθεσε πέντε απαραίτητα σημεία σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της χώρας μας στις συγκρούσεις.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

Η ραγδαία κλιμάκωση στην Μ. Ανατολή είναι αναπόφευκτη συνέπεια της αδιάκοπης σφαγής στην Γάζα από τον Ισραηλινό στρατό.

Αυτό πλέον είναι ξεκάθαρο. Το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττεται στην Παλαιστίνη απο τον Οκτώβριο καθιστά τη διεθνή κοινότητα συνενοχή όχι μόνο στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων, αλλά και στην απειλή πρόκλησης μιας γενικευμένης περιφερειακής σύγκρουσης στην περιοχή με τραγικές συνέπειες.

Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό ήταν μια ενέργεια με σκοπό την πρόκληση του Ιράν σε πόλεμο, με την πλάτη πάντοτε των ΗΠΑ και των πολεμικών γερακιών της ΕΕ.

Ας μην σοκάρονται δήθεν οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Όλοι γνώριζαν ότι αυτή θα ήταν η κατάληξη της ισραηλινής προκλητικότητας. Ας ελπίσουμε να μείνει εκεί η κλιμάκωση και να μην γενικευτεί.

Όσο συνεχίζεται η σφαγή στην Γάζα, η περιοχή θα ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμα φορά βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Στο πλευρό του πολέμου, των σφαγέων και των εμπόρων όπλων. Απέναντι στα θύματα, το δίκαιο και την ειρήνη.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντιέται στη Νέα Υόρκη με το AIPAC, το κομμάτι εκείνο του ισραηλινο-αμερικανικού λόμπι που είναι δομικά συντεταγμένο με την ισραηλινή Ακροδεξιά, το Νεντανιάχου και τους Ρεπουμπλικανούς. Ό,τι και να πει κανεις είναι λίγο πλέον.

  • Άμεση κατάπαυση πυρός στην Γάζα.
  • Αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και συντονισμός με τις κυβερνησεις της Ισπανίας και της Ισλανδίας σε αυτή την κατεύθυνση.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση – Να επιστρέψει άμεσα η ελληνική φρεγάτα από τον κόλπο του Άντεν.
  • Θελουμε Ευρώπη, δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, όχι υποταγμένη στην αμυντική βιομηχανία και τους εμπόρους όπλων. Όποιος προετοιμάζεται για πόλεμο, κάνει πόλεμο. Οποίος επενδύει στην Ειρήνη, έχει Ειρήνη.
  • Αλήθεια, το ελληνικό ΥΠΕΞ θα τοποθετηθεί για την αδιανόητη απαγόρευση εισόδου του Γ. Βαρουφάκη στη Γερμανία με αφορμή συνέδριο για την ειρήνη στην Παλαιστίνη;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα