Σακελλαρίδης: Η "παράταση" μπλόκαρε το κοινό ανακοινωθέν

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσίευμα που αναφέρει ότι πριν απορριφθεί, το ανακοινωθέν είχε υπογράψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης (Vid)

Η διαφωνία ως προς την αναφορά περί "παράτασης" ήταν εκείνη που μπλόκαρε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις μαραθώνιες εργασίες του χθεσινού Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο Γ.Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Αντέννα και το Μέγκα, είπε ότι "Η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί κάποιες διατυπώσεις που δείχνουν ότι υπάρχει μια εμμονή σε μια παλιά πολιτική". Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη με τους εταίρους και δήλωσε ότι ελπίζει στη νέα συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα ότι θα υπάρξει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Διαβάστε ακόμα: Το παρασκήνιο και οι συμμαχίες που χαράχθηκαν

Μάλιστα,  ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times, ότι οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης είχαν συμφωνήσει με τη διατύπωση για το κοινό ανακοινωθέν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Ευρωομάδας. "Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν σκεπτικοί αναφορικά με τη διατύπωση της κοινής ανακοίνωσης και απλά η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες τους", τόνισε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους έως τη Δευτέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, Τρόικα, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Eurogroup: Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που δεν έγινε ποτέ. Ο Σόιμπλε έφυγε πιστεύοντας ότι υπάρχει!

SHARE:

24Media Network