Σακελλαρίδης σε Παππά: Ζητήματα πολιτικής συνείδησης δεν μπαίνουν στο ζύγι της κάλπης

Διαβάζεται σε 3'
Γαβριήλ Σακελλαρίδης Νίκος Παππάς
Γαβριήλ Σακελλαρίδης Νίκος Παππάς glomex

Φούντωσε η συζήτηση για τα πρώτα exit poll των Ευρωεκλογών 2024 ανάμεσα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον Νίκο Παππά, μετά τα σχόλια του τελευταίου πως τα αποτελέσματα της Νέας Αριστεράς φωτογραφίζουν τη λάθος επιλογή διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον Νίκο Παππά οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην ειδική εκπομπή του OPEN για τις Ευρωεκλογές 2024.

Σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 1,3% με 2,7%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε λόγο για αποτυχία καθώς δεν πιάνει το ποσοστό για να μπει στην Ευρωβουλή, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα είναι κάτω από τις προσδοκίες.

Ο ίδιος υποστήριξε πως “ήταν μία δύσκολη μάχη και εμείς ως Νέα Αριστερά δώσαμε τη μάχη σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν καταφέραμε να κάνουμε διακριτά το πολιτικό μας στίγμα και την πολιτική μας ταυτότητα, μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό αρκετά πολωμένο”, με τον Νίκο Παππά απευθυνόμενος στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να αναρωτιέται μήπως τελικά και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάθος.

Πολιτική, εμείς και οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική, δεν κάνουμε με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν μειοψηφικές θέσεις μέσα στην κοινωνία, το γεγονός ότι οι θέσεις μας είναι μειοψηφικές όπως φαίνεται και στα exit poll, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές θέσεις, αλλά θα πρέπει να λάβουμε το μήνυμα στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας και της στρατηγικής”, απάντησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Νίκος Παππάς ρώτησε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αν βλέποντας τα αποτελέσματα αισθάνεται πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία δικαιωμένη επιλογή, με τον τελευταίο να σχολιάζει “η πολιτική μας άποψη σε σχέση με την εκτίμησή μας που θεωρήθηκε από αυτούς που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν μια αναγκαία πολιτική πράξη δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση. Ζητήματα πολιτικής συνείδησης δεν μπαίνουν στο ζύγι της κάλπης και των δημοσκοπήσεων” και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά σε έντονο ύφος: “Πολιτική συνείδηση να είχατε και να παραδίδατε τις έδρες, καταλάβατε;“.

“Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πολιτευτεί με αυτό τον τρόπο που πολιτεύεται, υπό τον κ. Κασσελάκη, είναι ζήτημα της πολτικής ασυνέπειας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο κόσμος επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη σε σχέση με τη Νέα Αριστερά δεν είναι κάτι που εμάς μάς υποχρεώνει να αποδεχτούμε ότι αυτό είναι σωστό. Μπορείς να υπάρξεις σε μειοψηφία χωρίς να αποδέχεσαι ότι αυτός είναι ο μονόδρομος”, σχολίασε ο κ. Σακελλαρίδης.

Στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς επανέφερε το θέμα των εδρών, λέγοντας πως “εγώ από τα πολιτικά μου γεννοφάσκια υπηρέτησα αυτό το κόμμα το οποίο δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες. Πήρατε τις έδρες και φύγατε και έχετε πάρει κάτω από 3% και δεν έχετε κανένα ηθικό έρεισμα να κρατάτε τις έδρες τώρα“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα