Σαμαράς: Δικαίωση και μεταρρυθμίσεις τα μεγάλα μας όπλα

Σαμαράς: Δικαίωση και μεταρρυθμίσεις τα μεγάλα μας όπλα

Απόλυτη προτεραιότητα να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός στο συνέδριο της ΝΔ δηλώνοντας βέβαιος ότι έρχεται το οριστικό τέλος του λαϊκισμού

Αίσθηση προκάλεσε η πολιτική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στο 10ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε παρών.

“Περάσαμε πολλά αλλά τα περάσαμε με το κεφάλι ψηλά”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς  κατά την έναρξη της ομιλίας του.

“Κοιτάξτε σήμερα γύρω μας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει παντού ηθικά, δημοσκοπικά…, το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έγινε το πιο σύντομο ανέκδοτο”, τόνισε και συνέχισε: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει γιατί ο λαός έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει το έργο το δικό μας με το δικό τους, αυτά που χτίσαμε και αυτά που γκρεμίζουν”.

“Λάθη έγιναν από όλους, και από αυτούς που κυβέρνησαν αλλά και από αυτούς που δεν κυβέρνησαν…Ευθύνονται όμως κυρίως εκείνοι που με τις ντουντούκες πρωτοστάτησαν”.

“Εμείς διορθώνουμε τα λάθη μας ενώ εκείνοι δεν έχουν καν παραδεχτεί ότι έχουν κάνει λάθη. Εμείς από την αρχή χωρίς διγλωσσία υποστηρίξαμε την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας, στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση”, είπε και τόνισε πως “εμείς είμαστε παράταξη της ευθύνης, ήμασταν υπεύθυνοι και όταν ξέσπασε η κρίση. Ο κ. Καραμανλής τους είχε προειδοποιήσει, εμείς δεν είπαμε ψέμματα. Πορευτήκαμε με ευθύνη. Την περίοδο του 2010 και 2011 στηλιτεύσαμε τα λάθη του μνημονίου και δεχτήκαμε μέχρι και κατακραυγή… Ήρθε το ΔΝΤ και παραδέχτηκε τα τρία λάθη του που εντοπίσαμε. Δεν πρέπει να χτυπάς μόνο τα σφάλματα αλλά να τα διορθώνεις. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας”.

Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς συνέχισε την επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, λέγοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνει από τα λάθη του γιατί είναι ο ίδιος τ λάθος, το ατύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί. ο Έλληνας γνωρίζει ποια παράταξη έλεγε την αλήθεια και ποια τον κορόιδευε κατάμουτρα και αυτό είναι το όπλο μας να ξανακερδίσουμε τη ψήφο του κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας πήγε στα capital controls και θέλει να του πούμε και μπράβο.. Ξανάφερε τη χώρα σε ύφεση και καμαρώνει πως πέτυχε και αυτός που του παραδώσαμε, το πρωτογενές πλεόνασμα. Ποιο πλεόνασμα; που το κράτος δε πληρώνει κανένα. Ο Τσίπρας ονειρεύεται ότι έφτιαξε πλεόνασμα. Εμείς δημιουργήσαμε πραγματικό πλεόνασμα, δύο χρόνια συνεχόμενα χωρίς να αγγίξουμε τα διαθέσιμα αποθεματικά, χωρίς πιστωτικούς ελέγχους, χωρίς την αγωνία αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις”.

“Εμείς λέμε όχι στο 23% στην εστίαση έλεγαν αλλά μάλλον εννοούσαν όχι για το 24% που το πήγαν σήμερα.. Τώρα μας λέει και άλλο ψέμα πως τα ίδια μέτρα θα παίρναμε και εμείς, ενώ βγαίναμε από το μνημόνιο. Πως θα παίρναμε σκληρά μέτρα αφού δεν μας τα είχαν ζητήσει καν μέχρι τον Γενάρη του 2015; Εμείς με το email Χαρδούβελλη είχαμε συμφωνήσει 1 με 1,5 δισ νέα μέτρα και δεν έκλεισε η αξιολόγηση γιατί ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές… Μετά το αχρείαστο 3ο Μνημόνιο έρχεται το κάβα μνημόνιο.. Απόμ 1,5 δισ τώρα ζητούν 12 δισ νέα μέτρα, 8 φορές παραπάνω.. αυτός είναι ο λογαριασμός του πρώτη φορά αριστερά”.

Βολές εξαπέλυσε όμως και για το προσφυγικό και την τρομοκρατία. “Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τα σύνορα. Αυξήθηκαν οι ροές παρανόμων. Επί των ημερών μας δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο, το είχαμε αποτρέψει. Δεν φτιάχνεις ένα άσχημο φαινόμενο και μετά χαίρεσαι που ήρθε  Πάπας στη χώρα..Πρόβλημα υπήρχε και τότε αλλά τώρα οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Εμείς ελέγχαμε τα σύνορα, με τη δική μας πολιτική κυνηγώντας κάθε παραβατική δράση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε κάθε έλεγχος και με τις δεκάδες ΜΚΟ που μερικές ελέγχονται από τους ίδιους τους διακινητές. Και μετά ο Τσίπρας έχει το θρασος να μιλάει για ανθρωπισμό”.

Σχετικά με την τρομοκρατία είπε πως “ο Τσίπρας προσπάθησε να ψελλίσει κάτι για τους αντιεξουσιαστές στη Βουλή τις προάλλες. Δολοφόνοι είναι που αργά το κατάλαβε αλλά ενώ μοιάζει να τους αποδοκιμάζει στη Βουλή, κάνει ότι δεν ξέρει πως ήταν στο κόμμα του τόσα χρόνια όσοι πήγαιναν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκη για δολοφόνους 17Ν”.

“Το κακό του Τσίπρα είναι πως ο κόσμος τον κατάλαβε και η θέση του κόμματός μας είναι πως απόλυτη προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος. Να φύγει η κυβέρνηση γιατί μεγαλώνει ο λογαριασμός, έχει χάσει τον έλεγχο παντού. Να φύγει γιατί παίζουν με τα σπίρτα σε μια αποθήκη με καύσιμα και κάποιος πρέπει να τους πάρει τα σπίρτα από τα χέρια”.

Παράλληλα, τόνισε πως μόνο με μειωμένη φορολογία μπορεί να έρθει η ανάπτυξη και με μεταρρυθμίσεις θα γίνει η Ελλάδα αυτό που της αξίζει. “Η αριστερά μετέτρεψε την αριστεία σε στίγμα και κατεδάφισε τον πολιτισμό. Ακόμα και την Αμφίπολη την καταχώνιασαν. Μεταρρυθμίσεις παντού λοιπόν”.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης.

“Σήμερα ηγείται του αγώνα μας να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλα μας όπλα που θα φέρουν τη νίκη η δικαίωση και το μεταρρυθμιστικό μας πρόσωπο. Η παράταξή μας είναι οξυγόνο για τη χώρα για να εδραιωθεί όπως της αρμόζει στην Ευρώπη”.

“Χαιρετίζω το συνέδριο νίκης κατά του λαϊκισμού, το συνέδριο ενότητας και ελπίδας για τη χώρα. Καλή Ανάσταση με την λεπίδα της μεγάλης ανάστασης και για την πατρίδα μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα