Σαμαράς: "Εκλογές για κυβέρνηση με νωπή εντολή"

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απηύθυνε ομιλία σε εκδήλωση της γραμματείας παραγωγικών τομέων, στα γραφεία του κόμματος, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απηύθυνε ομιλία σε εκδήλωση της γραμματείας παραγωγικών τομέων, στα γραφεία του κόμματος, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε πώς αιτιολογεί ο Αντώνης Σαμαράς την αλλαγή στάσης της ΝΔ σε σχέση με το Μνημόνιο

Έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο, για διήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μαζί με τον Ελληνα πρεσβευτή Βασίλη Παπαϊωάννου.

Ο κ.Σαμαράς ξεκινά το πρόγραμμα της επίσκεψής του αύριο το πρωί, οπότε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Προτεραιότητα η ανάπτυξη

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Σημερινή" ο Αντώνης Σαμαράς διατύπωσε τις προτάσεις του για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

"Χρειάζονται τώρα συγκεκριμένα πράγματα. Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση, με νωπή και ισχυρή εντολή, αλλά και μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αλλά να προσθέσουμε και άλλες δύο προτεραιότητες: Την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς,υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας, ως αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, "της λανθασμένης οικονομικής συνταγής, της ανεπάρκειας και της αναποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ".

Ειδικότερα αναφέρει πως, μετά την "εξωφρενική εξαγγελία δημοψηφίσματος από το Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα βρέθηκε στην άκρη του γκρεμού. Βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο άμεσης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας".

Ο κ. Σαμαράς εκφράζει την πεποίθηση ότι με την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, "η χώρα απομακρύνθηκε από τον γκρεμό", προσθέτοντας ότι "τίποτε δεν κρίθηκε οριστικά".

Γιατί η ΝΔ άλλαξε στάση

Απαντώντας στο ερώτημα, που οφείλεται η αλλαγή της στάσης της ΝΔ στο θέμα του Μνημονίου, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι "τα πράγματα σήμερα δεν ίδια με όσα επικρατούσαν στις αρχές του 2010. Τότε το χρέος ήταν βιώσιμο, σήμερα δεν είναι".

Για τις καταστροφές που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι αυτοί που τις διέπραξαν "ήταν προετοιμασμένοι και οργανωμένοι" και τονίζει ότι "η Νέα Δημοκρατία έχει μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς".

Αναφορικά με το κυπριακό ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει πως "η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη της Ελλάδας, στέκεται πάντα δίπλα στην Κύπρο στην αναζήτηση μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και λειτουργικής λύσης".

SHARE:

24Media Network