Σαμαράς: "Έμπρακτη η στήριξη των εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα"

Τελετή παράδοσης και παραλαβής δύο σκαφών, που έκανε δωρεά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο υπ. Ναυτιλίας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Τελετή παράδοσης και παραλαβής δύο σκαφών, που έκανε δωρεά η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο υπ. Ναυτιλίας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δύο υπερσύγχρονα σκάφη δώρισε στην Ελληνική Ακτοφυλακή η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Παρουσία Σαμαρά η εκδήλωση

"Οι Έλληνες εφοπλιστές δείχνουν σήμερα ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και οικονομία", δήλωσε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης της δωρεάς δύο περιπολικών σκαφών, ειδικών επιχειρήσεων, προς το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

"Η χορηγία εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το λιμενικό σώμα για την αγορά δύο υπερσύγχρονων σκαφών για την ελληνική ακτοφυλακή, διατηρεί μια διαχρονική παράδοση προσφοράς που την ξεκίνησαν οι καραβοκύρηδες του παρελθόντος και τη συνεχίζουν οι σύγχρονοι εφοπλιστές μας" τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Πρόσθεσε ότι η σημερινή χορηγία "έρχεται να προστεθεί σε ένα σημαντικό κατάλογο κοινωνικής προσφοράς των Ελλήνων Εφοπλιστών σε διάφορους τομείς, όπως η υγεία, ο πολιτισμός, η δημόσια ασφάλεια και η ναυτική μας εκπαίδευση".

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη δέσμευσή του για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και σε αυτό το σημείο είπε ότι "το να μη διαθέτει η Ελλάδα υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας είναι σαν να μην έχει υπουργείο Πετρελαίου η Σαουδική Αραβία".

"Σήμερα βρίσκομαι στο σπίτι της ελληνικής ναυτιλίας που με κόπο ξαναχτίσαμε και που η ανασυγκρότησή του σφραγίστηκε προχθές με την εκπόνηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου" τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για μαθήματα θέλησης και υψηλής ευθύνης που παραδίνουν καθημερινά τα στελέχη του λιμενικού σώματος για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά σύνορα.

Βενιάμης: Στο πλευρό της Ελλάδας οι εφοπλιστές

"Τα δύο εξελιγμένα ταχύπλοα σκάφη θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των έμπειρων και ικανών ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με σκοπό την πάταξη κάθε παράνομης πράξης στα ελληνικά ύδατα", τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Επανέλαβε ότι η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια μέσω του συλλογικούς της οργάνου έχει οργανώσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που βιώνει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Αναφερόμενος στην καταψήφιση του άρθρου 19 που προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και των σκαφών αναψυχής, είπε, ότι ο ισχυρισμός, ότι τυχόν υιοθέτησή του θα οδηγούσε στη συνομολόγηση ιδιαίτερα χαμηλών μισθών, είναι ανακριβής, καθώς τόνισε, οι μισθοί δεν θα μπορούσαν να είναι κατώτεροι από αυτά που προβλέπει η Διεθνής Ναυτική Σύμβαση Εργασίας.

Μέσω της συγκεκριμένης διάταξης που καταψηφίστηκε η ναυτολόγηση ελληνικών κατωτέρων πληρωμάτων θα ήταν πρακτικά εφικτή με δεδομένες τις συνθήκες του διεθνούς ανταγωνισμού δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του ότι μια ελπιδοφόρος προοπτική για το άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας ανατράπηκε στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

"Έχω επισκεφθεί πολλά λιμεναρχεία του ανατολικού Αιγαίου και γνωρίζω καλά πως τα δύο αυτά σκάφη θα ενισχύσουν σημαντικά τις συνεχείς συστηματικές και κοπιώδεις προσπάθειες επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας" δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

"Το Λιμενικό Σώμα σήμερα έχει και πάλι διπλό ρόλο να επιτελέσει. Εκείνο του εγγυητή του νομιμότητας και του επιχειρησιακού βραχίονα ασφάλειας σε μια εποχή γεωπολιτικά κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας και εκείνο της στήριξης της ελληνικής ναυτιλίας που πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε ο Αρχηγός του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: