Σαμαράς: Η Ν.Δ τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής. Ο Τσίπρας προτείνει έξοδο από το ευρώ

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα,Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα,Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά “ναι” ή “όχι” στην Ευρώπη

Στο “ναι” στο δημοψήφισμα, όχι όμως υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης ή των θεσμών, αλλά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, κινείται η Νέα Δημοκρατία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς με δήλωση του επιτέθηκε σφοδρά στον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι ουσιαστικά με το δημοψήφισμα προτείνει ρήξη με τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ.

“Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη! Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ!”, είπε ο κ.Σαμαράς.

“Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος” πρόσθεσε και κατέληξε:

“Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας.”

*Εκτάκτως συνεδριάζει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου το πολιτικό συμβούλιο της Ν.Δ υπό τον κ.Σαμαρά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, για να αναλύσει τη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network