Σαμαράς: "Ελλάδα και Κίνα θα φτιάξουν το δικό τους δρόμο συνεργασίας"

ΚΙΝΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΧΑΝΤΣΟΥ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΚΙΝΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΧΑΝΤΣΟΥ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Κάλεσμα Σαμαρά στους Κινέζους επιχειρηματίες, να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βίζα παραμονής για επενδύσεις πάνω από 250.000€ σε ακίνητα. Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού στη Σανγκάη

Η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σανγκάη και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να αυξήσουν τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές με Έλληνες επιχειρηματίες.

«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό» επανέλαβε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη, η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είναι συμπαγής, τα τρία κόμματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός, είπε ότι «οι θετικές εκθέσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το τραπεζικό σύστημα θα ανακεφαλαιοποιηθεί. Προχωρούμε τις δομικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ένας νέος νόμος περί επενδύσεων δημιουργεί one shop stop και ευνοεί την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Τόνισε ότι, στους Κινέζους που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα θα δίνεται βίζα πενταετούς παραμονής στη χώρα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Η ελληνική οικονομία γίνεται εξωστρεφής και σχεδιάζουμε στρατηγική εξαγωγών. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα 28 μεγάλων αποκρατικοποιήσεων. Αλλάζουμε την Ελλάδα και τη βάζουμε στον διεθνή χάρτη των ελκυστικών προορισμών για επενδύσεις.

Πύλη για τα κινεζικά προϊόντα η Ελλάδα

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών προϊόντων.

«Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται και στην Κίνα, φέροντας σαν παράδειγμα τα Folie-folie. Σημείωσε, ακόμα, ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας αναπτύσσονται περισσότερα πεδία επιχειρηματικότητας.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο ενώ περισσότερα από 100 ελληνικά πλοία χτίζονται τώρα στα ναυπηγεία της Κίνας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ενώ κάλεσε περισσότερους Κινέζους να επισκεφθούν τη χώρα μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός. Επίσης, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα ελληνικά προϊόντα -τρόφιμα, ποτά κ.α.- τα οποία, όπως είπε, είναι συνώνυμα της ποιότητας και οι εισαγωγές μπορούν να συνεχιστούν και σε άλλα προιόντα πέρα από τα ακτινίδια.

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία του, από τις κινεζικές αρχές.

«Η Σανγκάη είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και μητρόπολη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Με την επίσκεψή μου ήλθα κοντά στην κινέζικη κουλτούρα και πολιτισμό που θυμίζει τη συνεισφορά της χώρας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Οι Έλληνες σεβόμαστε και νιώθουμε κοντά στον πολιτισμό της Κίνας. Σωκράτης και Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Ο Κομφούκιος δίδαξε τον δρόμο της Σοφίας ο Σωκράτης της Αρετής. Εμείς να φτιάξουμε τον δικό μας δρόμο, της συνεργασίας. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι έτοιμες να συνεργαστούν πιο στενά».

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network