Σαμαράς: Προχωράμε με σημαία μας την ανάπτυξη

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με στελέχη της εταιρίας Nokia την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με στελέχη της εταιρίας Nokia την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Προχωράμε με σημαία μας την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με στελέχη της ΝΟΚΙΑ

"Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη", ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή της Φινλαδίας στην Αθήνα Πέκα Λίντου (Pekka Lintu) και εκπροσώπους της διοίκησης της Nokia Siemens Networks, συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόθεση της εταιρίας να αναπτύξει περαιτέρω το τμήμα ερευνών της που διαθέτει στη χώρα μας.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

"Είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της (και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο) αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες εκατό πενήντα (150) προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής. Όπου πραγματικά το δικό μας παραγωγικό μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες εταιρείες, σημαντικές, που παίζουν το σύγχρονο ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση.

Επομένως, αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες που σήμερα οι περισσότεροι, δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, είναι στην ανεργία. Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ' αυτούς και στις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Έλληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση".

"Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό"

Ο Μπάρι Φρέντς (Barry French) από το Διοικητικό Συμβούλιο τη Nokia Siemens Network ανέφερε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό "τις πρόσθετες επενδύσεις μας εδώ στην Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι η παρουσία μας εδώ, με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, είναι μεγάλη και σχεδιάζουμε με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μας βοήθησε ιδιαιτέρως, να μεγαλώσουμε επιπλέον την ομάδα μας εδώ στην Ελλάδα.

Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών. Και είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε άλλη χώρα, για να το πράξει αυτό, μπορεί να το κάνει εδώ. Γιατί η δραστηριότητά μας σχετίζεται με την ενδυνάμωση του Mobile Internet στον κόσμο".

Ο κ. Φρεντς είπε ακόμη ότι "η ελληνική οικονομία διανύει δύσκολη περίοδο, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπω θετικές ειδήσεις. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους να το θυμούνται αυτό".

Ο Φινλανδός πρεσβευτής δήλωσε "χαρούμενος για τα καλά νέα που ακούσαμε από τη Nokia Siemens Networks, εδώ στην Ελλάδα, για τις νέες ευκαιρίες για νέους ανθρώπους, ανθρώπους με γνώσεις υψηλής τεχνολογίας για καινούργιες και ενδιαφέρουσες θέσεις εργασίας. Επομένως, πιστεύω ότι αυτά είναι ευχάριστα νέα για την Ελλάδα, για τη Φινλανδία και φυσικά για τη Nokia Siemens Networks".

Τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι "η σημερινή εξέλιξη είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την προσπάθεια της κυβέρνησης. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η επένδυση που σήμερα ανακοινώνεται θα γίνει σ' έναν κρίσιμο τομέα, τον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας. Η προσπάθεια, όμως, η δική μας συνεχίζεται. Η προσπάθεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, γιατί μόνο με τις επενδύσεις θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας", τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE:

24Media Network