Σαμαράς: Συμφωνία και γρήγορα

ΣΠΑΤΑ-Στην έκθεση γούνας του ΣΕΓ  ο Α. Σαμαράς.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΣΠΑΤΑ-Στην έκθεση γούνας του ΣΕΓ ο Α. Σαμαράς.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ν.Δ, κάλεσε την κυβέρνηση να μη χάνει άλλο χρόνο σε δήθεν διαπραγμάτευση κατά την επίσκεψη του στη διεθνή έκθεση γούνας. Αναλυτικά η δήλωσή του

Την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσία του, την Τρίτη (24/03), στη Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Αθήνα.

"Μόλις βγαίναμε από το πρόβλημα και τώρα η έλλειψη ρευστότητας έχει, πάλι, παραλύσει την ελληνική οικονομία. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία και γρήγορα. Και όχι άλλο θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί διαφορετικά ξαναμπαίνουμε σε ύφεση και θα είναι ό,τι χειρότερο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε αναφερόμενος στην ελληνική γουνοποιία: "Βρίσκομαι εδώ πέρα, γιατί θέλω με κάθε τρόπο να σταθώ δίπλα στην ελληνική γουνοποιία. Στους ανθρώπους αυτούς, που με το έργο τους στη Δυτική Μακεδονία, έχουν κατορθώσει πολύ μεγάλη εξωστρέφεια, αλλά και με πολύ μεγάλο μεράκι να δώσουν την εικόνα, την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας, στο εξωτερικό με το προϊόν τους.

Χαίρομαι γιατί αυτή η έκθεση είναι ένα καινούριο αισιόδοξο μήνυμα για την ελληνική γουνοποιία, η οποία ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας μεγάλος πυλώνας ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί στα δυόμιση χρόνια κατορθώσαμε και καταργήσαμε το 10%, απλοποιήσαμε τη δανειοδότηση, εντάξαμε τη γουνοποιία σε κάτι το οποίο - αν είναι δυνατόν - δεν ήταν ενταγμένη στο παρελθόν, δηλαδή στον πρωτογενή τομέα. Και δεύτερον, βοηθήσαμε σε μια σειρά προβλημάτων, όπως ήταν τα τελωνειακά και τα προβλήματα με το ΦΠΑ, που ταλάνιζαν τον κλάδο για πολλές δεκαετίες.

Χαίρομαι γιατί γνωρίζω ότι θα περάσουν από αυτή την έκθεση - που πράγματι οι πρόεδροι είναι καταπληκτικοί - πάνω από χίλιοι ειδικοί, ειδήμονες, επαΐοντες του χώρου, έμποροι, οι οποίοι θα δουν το προϊόν μας. Και είμαι βέβαιος ότι, για άλλη μια φορά, η Ελλάδα θα πετύχει, πέρα και πάνω από τα προβλήματα της οικονομίας, να συνεχίσει τη λαμπρή παράδοσή της στον τομέα της γουνοποιίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: