Σαντορινιός: "Κούφια λόγια για τη νησιωτικότητα και την ακτοπλοΐα απ' τον πρωθυπουργό στην Κάρπαθο"

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Κάρπαθο κάνοντας λόγο για δρομολογημένα έργα, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 1.000 κατοίκους.

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Κάρπαθο, σχολίασε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, κάνοντας λόγο για «κούφια λόγια για τη νησιωτικότητα και την ακτοπλοΐα».

Συγκεκριμένα, απάντησε ότι «διαφεύγει στον κ. Μητσοτάκη ότι το Νοσοκομείο Καρπάθου έχει ήδη ολοκληρωθεί από την Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, εξοπλισμός έχει ήδη παραδοθεί στην 2η ΥΠΕ, ο Οργανισμός Λειτουργίας του έχει εκδοθεί και έχουν προκηρυχθεί οι απαραίτητες θέσεις για τη στελέχωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», για να τονίσει ότι «όλα αυτά έγιναν επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε πως «το μόνο που απομένει είναι ο κόμβος σύνδεσης του Νοσοκομείου με τον επαρχιακό δρόμο και η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», για να σχολιάσει ότι άρα «το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να μην μπει εμπόδιο στην πρόσληψη του προσωπικού που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε».

Σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, ανέφερε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κάρπαθος και Κάσος συνδέθηκαν με ένα επιπλέον πλοίο, ενώ επί δεκαετίες εξυπηρετούνταν από ένα και μόνο πλοίο. «Περιμένουμε την διαβεβαίωσή του ότι την 1η Νοεμβρίου θα υπάρχουν ακτοπλοϊκές γραμμές που θα εξυπηρετούν τα νησιά, γιατί μέχρι σήμερα ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές δεν έχει προκηρυχθεί, παρόλο που οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις για την υλοποίηση του διαγωνισμού εξασφαλίστηκαν πριν από τις εκλογές», είπε.

Ο κ. Σαντορινιός, μεταξύ άλλων, στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση «απέρριψε την τροπολογία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 1.000 κατοίκους», σχολιάζοντας πως «την ώρα που μπόρεσαν να βρουν 22 εκατ. ευρώ για να ικανοποιήσουν τους έχοντες περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ, δεν μπόρεσαν να βρουν 2 εκατ. ευρώ για τους κατοίκους των νησιών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: