Σε Αθήνα και Σκόπια την άλλη εβδομάδα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας AP

Οι επισκέψεις του Χ. Μάας στις δύο πρωτεύουσες πραγματοποιούνται την κρίσιμη περίοδο πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια και εντάσσονται στο πλαίσιο περιοδείας του στη ΝΑ Ευρώπη.

Στην Αθήνα και τα Σκόπια θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπός του, Μαρία Άντεμπαρ, ο πρώτος σταθμός θα είναι, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, το Βουκουρέστι, όπου θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις και θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στην σύνοδο κορυφής της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών».

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ο κ. Μάας θα μεταβεί στα Σκόπια και την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στα Τίρανα. «Και στις δύο χώρες το θέμα θα είναι πρωτίστως η διαδικασία μεταρρυθμίσεων και η περαιτέρω πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα Σκόπια πολύ κεντρικό θέμα θα είναι οι συνομιλίες για την ιστορική συμφωνία στη διαμάχη για την ονομασία μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας» σημείωσε η κ. Άντεμπαρ και υπενθύμισε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, το οποίο «θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο για τη χώρα».

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου θα συζητηθούν διμερή θέματα και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Σκόπια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανός ΥΠΕΞ: "Εκνευριστική" η πολιτική του Τραμπ προς την Ευρώπη

Η Άγκελα Μέρκελ έρχεται στην Κρήτη

Ζάεφ στο Ευρωκοινοβούλιο: Μιλάω ενώπιόν σας στη δική μου μακεδονική μητρική γλώσσα

Η Μέρκελ στα Σκόπια: Η έγκριση της συμφωνίας προϋπόθεση για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

SHARE: