Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Μενδώνη - Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Μενδώνη - Ελπιδοφόρου
Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Μενδώνη - Ελπιδοφόρου EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Β. Αμερικής, Ελπιδοφόρο, είχε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε η συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη με τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου Αμερικής, Ελπιδοφόρο, με τον οποίο συνδέεται από πολλών ετών. Η υπουργός εξέφρασε τα συγχαρητήριά της, αλλά και τη χαρά της για την ανάληψη του αρχιεπισκοπικού θρόνου σε μια περίοδο που η Αρχιεπισκοπή έχει να αντιμετωπίσει ποικίλα προβλήματα και κυρίως την αποκατάσταση κλίματος φιλαλληλίας στην ομογένεια, στην οποία η Εκκλησία διαδραματίζει πνευματικό και ηγετικό ρόλο.

Στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η συμμετοχή της Αρχιεπισκοπής Β. Αμερικής στο επετειακό πρόγραμμα των δράσεων, που ετοιμάζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους εποπτευόμενους φορείς του για το 2021.

ADVERTISING

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την υπουργό ότι προτίθεται να συστήσει ειδική επιτροπή που θα προετοιμάσει ανάλογες προτάσεις, τις οποίες θα αποστείλει προς το ΥΠΠΟΑ για περαιτέρω συζήτηση. Αναφέρθηκε διεξοδικά στη συμμετοχή και στο ρόλο του κλήρου στην Επανάσταση του 1821, αλλά και στην παρουσία Αμερικανών φιλελλήνων, που συνέβαλαν στον αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Η κ. Μενδώνη πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να συσχετιστεί το πνεύμα της Αμερικανικής Επανάστασης με τις αρχές και τις ουμανιστικές αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας του κλασικού ελληνικού πολιτισμού. Συμφώνησε, επίσης, ότι αυτή η παράμετρος της συμμετοχής Αμερικανών φιλελλήνων στον αγώνα πρέπει να προβληθεί, καθώς είναι πολύ σημαντική για την ομογένεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ

24Media Network