Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Διαβάζεται σε 1'
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

Ξεκίνησε στις 18:00 η έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, (ΚΥΣΕΑ) ξεκίνησε να συνεδριάζει στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (14/04) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η έκτακτη σύγκληση στο Μαξίμου ήρθε μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη επίσκεψη στις ΗΠΑ με απώτερο στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια αύξησης των εγγραφών αποδήμων στην επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, να επιστρέφει στην Ελλάδα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Στη συνδρίαση πρόκειται να συζητηθούν όλα τα δεδομένα, να αξιολογηθεί η κατάσταση καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διάχυσης της κρίσης, ενώ επίσης να δηλωθεί, όπως ανέφερε και ο Κυριάκος Μητοστάκης, με κάθε τρόπο η στήριξη της χώρας σε οποιαδήποτε προσπάθεια προκειμένου να εκτονωθεί αυτή η κρίση.

Ανακοίνωση για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέδωσε εν τω μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», υπογραμμίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα