Σε ‘μπελάδες’ από νωρίς το Μαξίμου

Σε ‘μπελάδες’ από νωρίς το Μαξίμου
Arrival of ministers at the Presidential Palace for the inauguration of the new government, Athens, Greece on September 23, 2015. / , , 23 2015. SOOC

Λίγο πριν το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και προτού η κυβέρνηση κλείσει 24 ώρες «τα όργανα» έχουν ήδη αρχίσει με την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου να επισκιάζει τα πάντα. Αναστάτωση προκάλεσε και η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τον Μάρκο Μπόλαρη

Από σφοδρές αντιδράσεις, δημόσιες και μη, σημαδεύτηκε η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει τον Δημήτρη Καμμένο στην θέση του υφυπουργού Υποδομών τη στιγμή που είχε απορρίψει εξ αρχής τον Νίκο Νικολόπουλο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά την ανακοίνωση του στελέχους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, καθώς όπως τόνιζαν και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης άφηνε σαφή ερωτηματικά «γιατί την περίοδο που δημοσιεύτηκαν τα συγκεκριμένα μηνύματα στα social media δεν βγήκε να τα διαψεύσει, από την στιγμή που δεν τον αντιπροσώπευαν».

Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκαν πως το θέμα θα έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με όλα τα μηνύματα να φτάνουν στον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

Το τηλεφώνημα προς τον Πάνο Καμμένο θεωρήθηκε μονόδρομος και οι εξελίξεις πήραν τον δρόμο τους με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητά από τον Δημήτρη Καμμένο να «διευκολύνει» την κατάσταση. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με ένα tweet προανήγγειλε την παραίτησή του, η οποία ήρθε λίγη ώρα αργότερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το τηλεφώνημα στον Πάνο Καμμένο έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στον εταίρο του ποια είναι η λύση δίνοντας ένα μήνυμα κυριαρχίας, αλλά αφήνοντάς του τη δυνατότητα να τοποθετήσει τον δικό του υπουργό, που θα είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Τον «υπουργό της μιας ημέρας» είχε επικρίνει δημόσια όχι μόνο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος στη συνέχεια με νέα του ανάρτηση σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το πάθημα ας γίνει μάθημα», αλλά και η Βασιλική Κατριβάνου από τους «53+».

Μπορεί το τελευταίο διάστημα η «νέα εσωκομματική αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ να έχει σιγήσει, θέλοντας να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση και περιμένοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος ακόμα και μέχρι το συνέδριο, όμως η κα. Κατριβάνου έκανε σαφές πως η κίνηση είναι παρών.

Στη νέα Βουλή εκπρόσωποι των «53+» πέρα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Θεανώ Φωτίου, η οποία, όμως δεν πήρε ποτέ επικριτικό ρόλο, θα βρίσκονται οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Θεόδωρος Δρίτσας, Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Τα «νταούλια» πάντως συνεχίζουν να βαράνε για το Μέγαρο Μαξίμου με το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει αργά χθες το βράδυ μια ανακοίνωση, όχι μόνο για τον Δημήτρη Καμμένο, αλλά και τον Μάρκο Μπόλαρη.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας  το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή” σημειώνεται στην ανακοίνωση ενώ εκφράζεται η άποψη πως “πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς”.

Όλα τα ζητήματα αναμένεται να τα δει ο πρωθυπουργός σήμερα που επιστρέφει από τις Βρυξέλλες με στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κατευθυντήριες γραμμές και «οι κανόνες συμπεριφοράς» αναμένεται να δοθούν τόσο στη Βουλή την Παρασκευή, όπου θα γίνει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο όσο και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάρκος Μπόλαρης είχε «κοπεί» από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο λόγω των σφοδρών αντιδράσεων της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα