Σεισμός: Στη Σάμο σήμερα ο πρωθυπουργός μετά τις ανακοινώσεις για κορονοϊό

Σεισμός: Στη Σάμο σήμερα ο πρωθυπουργός μετά τις ανακοινώσεις για κορονοϊό
Καταστροφές στη Σάμο από τον ισχυρό σεισμό Eurokinissi

Τη Σάμο θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για το μέγεθος της καταστροφής. Σοκ για τον άδικο χαμό των δύο παιδιών

Μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορονοϊού, οι οποίες ανεβλήθησαν για σήμερα Σάββατο λόγω του καταστροφικού σεισμού την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σάμο.

Το νησί θρηνεί δύο θύματα από το σεισμό, δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών που έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε τοιχίο λόγω μετασεισμού. Ο πρωθυπουργός έγραψε χθες στο twitter:

“Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια”, έγραψε ο πρωθυπουργός.

Και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τα συλλυπητήρια της μέσω facebook:

“Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου. Οι μαθητές ήταν καθ’οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές”. 

Στη Σάμο βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς , ο οποίος μετέβη στο νησί μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού.

Με τον Υφυπουργό μετέβησαν στη Σάμο ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Διοικητής 2ης ΥΠΕ του Υπουργείου Υγείας Χρήστος Ροϊλός, στελέχη της Διεύθυνσης Α’ Σχεδιασμού και Αντιμετυώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η Ομάδα Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, στο νησί μετέβη κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ με ειδικές πτήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνουν στο νησί στελέχη του ΕΚΑΒ και πολιτικοί μηχανικοί από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη διενέργεια ελέγχων στατικότητας στα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών από τη σεισμική δόνηση. Σήμερα θα φτάσουν στη Σάμο 45 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με ειδική πτήση. Στο λιμάνι του Βαθέως έχουν καταγραφεί ρωγμές, που προκάλεσε το τσουνάμι μετά το σεισμό, ωστόσο παραμένει λειτουργικό. Το αεροδρόμιο της Σάμου έκλεισε χθες για δύο ώρες για προληπτικούς λόγους, δόθηκε όμως ξανά σε λειτουργία. 

Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετέβη στη Χίο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλου Μάνος Λογοθέτης στη Σάμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα