Sherman S. KUO: “Μια σύγκρουση στην Ταϊβάν θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλο τον πλανήτη”

Διαβάζεται σε 3'
Sherman S. KUO: “Μια σύγκρουση στην Ταϊβάν θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλο τον πλανήτη”
Ο εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ταϊβάν στην Ελλάδα, Sherman S. KUO

Ο εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ταϊβάν στην Ελλάδα, Sherman S. KUO, γράφει στο NEWS 24/7 για τους συμμάχους του νησιού και τη σημασία διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια υπενθύμιση του πώς τα απολυταρχικά καθεστώτα ενδιαφέρονται ελάχιστα για την πρόκληση θανάτου και καταστροφής.

Ο πόλεμος είναι κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρχής της ειρηνικής διευθέτησης των διεθνών διαφορών.

Οι ανθρωπιστικές και οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου έδειξαν επίσης ότι σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο οι κρίσεις δεν μπορούν να περιοριστούν εντός των εθνικών συνόρων.

Οι φιλοδοξίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν σταματούν στην Ταϊβάν, καθώς σχεδιάζει να δημιουργήσει ερείσματα για τον εαυτό της σε στρατηγικές τοποθεσίες στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, όπως αποδεικνύεται από τις προσπάθειές της να κατασκοπεύσει τις αυστραλιανές στρατιωτικές ασκήσεις και τη συμφωνία ασφαλείας που υπέγραψε με τα Νησιά του Σολομώντα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η αυταρχική επεκτατική πολιτική της Κίνας αυξάνεται, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε όλο τον κόσμο. Ο χάρτης της Κίνας που κυκλοφόρησε πρόσφατα καλύπτει ακόμη και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) των χωρών της Νότιας Σινικής Θάλασσας, προκαλώντας διαμαρτυρίες από γειτονικές χώρες.

Πέρυσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τον «Νόμο για τα τσιπ και την επιστήμη» με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση των πρακτικών της Κίνας.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε πρόσφατα μια αντισταθμιστική έρευνα για το ντάμπινγκ σε χαμηλές τιμές ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, το οποίο προκαλείται επίσης από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι δυτικές χώρες συνειδητοποίησαν σταδιακά το γεγονός της απειλής της Κίνας.

Η Ταϊβάν βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού, σε μια στρατηγική τοποθεσία στην πρώτη αλυσίδα νησιών στον Δυτικό Ειρηνικό. Αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για τις δυτικές χώρες που περιορίζουν την Κίνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες. Άλλες χώρες όπως το AUKUS (ακρωνύμιο των Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) ή μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν την Ταϊβάν μέσω της ελευθερίας πλοήγησης (FON) στα στενά της Ταϊβάν.

Πιστεύω ότι η διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν είναι προς το συμφέρον όλων. Το ήμισυ της παγκόσμιας εμπορικής κίνησης εμπορευματοκιβωτίων διέρχεται από τα στενά της Ταϊβάν κάθε μέρα.

Η Ταϊβάν παράγει την πλειονότητα των ημιαγωγών του κόσμου και διαδραματίζει βασικό ρόλο στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Οποιαδήποτε σύγκρουση στην περιοχή θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Η Ταϊβάν επιθυμεί να συνεργαστεί περισσότερο με ομοϊδεάτες εταίρους, με την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Ελλάδα, έτσι ώστε η Κίνα να γνωρίζει ότι εάν εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Ταϊβάν, δεν θα πολεμήσει μόνο εναντίον μας, αλλά και εναντίον του υπόλοιπου δημοκρατικού κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα