Σήμερα ή αύριο οι δασικοί χάρτες για την περιοχή γύρω από το Μάτι

Φωτογραφία από το Μάτι
Φωτογραφία από το Μάτι EUROKINISSI

O υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών τόνισε ότι η ανοικοδόμηση της περιοχής «δεν είναι μια εύκολη εξίσωση» γιατί «στην περιοχή μπορεί κανείς να συναντήσει όποια στρέβλωση μπορεί να φανταστεί»

Σήμερα ή αύριο θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες της περιοχής γύρω από το Μάτι, όπως ενημέρωσε ο Χρ. Σπίρτζης στην Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου για την πορεία της ανοικοδόμησης και της αποζημίωσης των πυρόπληκτων. Ο υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών επισήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ρευμάτων γύρω από το Μάτι, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες υλοτόμησης και αποκομιδής του αμίαντου. Παράλληλα, έχουν χορηγηθεί 14,61 εκατ. ευρώ σε 2.989 άτομα και 542.300 ευρώ σε 77 επιχειρήσεις ως βοήθεια.

Ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε ότι έχει γίνει δεκτή η δωρεά από τον όμιλο Κοπελούζου για την υλοτόμηση κι είναι ήδη εγκατεστημένοι έξι συνεταιρισμοί στην περιοχή. Συνεχίζονται επίσης οι δράσεις για την αποκομιδή αμίαντου με προτεραιότητα στα κατεδαφιστέα, αν κι η συλλογή του αμίαντου θα αφορά και τα «πράσινα» κτίρια.

Ο Χρ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «ετοιμάζουμε όλο το πλαίσιο που πρέπει να έχει η περιοχή για την έκδοση των αδειών για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτηρίων που έχουν πληγεί», τόνισε όμως ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι μια εύκολη εξίσωση», γιατί «στην περιοχή μπορεί κανείς να συναντήσει όποια στρέβλωση μπορεί να φανταστεί στη χωροταξική, πολεοδομική και δασική νομοθεσία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Φωτιά
SHARE:

24Media Network