‘Σήμερα πληρώνουμε τον Βαρουφάκη’ λέει ο Βορίδης για την ανακεφαλαιοποίηση

‘Σήμερα πληρώνουμε τον Βαρουφάκη’ λέει ο Βορίδης για την ανακεφαλαιοποίηση
Sooc

Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τους οκτάμηνους χειρισμούς του χρέωσε 14,5 δις ευρώ στο λαό. Διερωτήθηκε αν θα γίνει εξεταστική για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση;

Την πλήρη ευθύνη για το ποσό των 14,5 δις ευρώ που θα χρειαστούν για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες καταλόγισε στην κυβέρνηση αλλά και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

«Σήμερα πληρώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής του Βαρουφάκη» είπε ο κ. Βορίδης απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο που καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι διακατέχεται από «αντιβαρουφακσιμό». «Είναι δυνατόν να υπερασπίζεστε τον κ. Βαρουφάκη;» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης και σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών λειτούργησε σε κάποια πράγματα αυτόνομα αλλά άσκησε και την πολιτική που χάραξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 «Ο ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποδείχτηκε αφερέγγυα, ανίκανη και αναποτελεσματική.  «Σήμερα η κυβέρνηση στέλνει τον λογαριασμό των 14,5 δις ευρώ στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε αντίστοιχο πνεύμα και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «τραγική πολιτική και απαράδεκτη στάση» σε όλο το προηγούμενο οκτάμηνο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τις ευθύνες για τα 14,5 «αχρείαστα δις» που χρεώνει στον ελληνικό λαό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε δηκτικά και την αναφορά του κ. Τσακαλώτου ότι η ανακεφαλαιοποίηση αποτέλεσε έναν ακόμη επώδυνο συμβιβασμό. « Υπάρχει κάτι που δεν ήταν επώδυνο από αυτά που υλοποιείτε;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι μεταφέρει όλο το κόστος στο έλληνα φορολογούμενο. Επικαλέστηκε, μάλιστα, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΚΤ για τα stress tests των τραπεζών όπου συνδέεται η ανακεφαλαιοποίηση με την «επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα» την τελευταία περίοδο. 

Ο κ. Βορίδης επιτέθηκε, όμως, και στην κυβέρνηση για την επιλογή της την προηγούμενη περίοδο να εντάξει και την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση που έγινε επί των ημερών της ΝΔ στο πεδίο διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. «Τι θα κάνουμε με την εξεταστική επιτροπή; Είχατε πει να ελέγξουμε τους όρους της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης. Την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, τη δική σας, δεν θα τη βάλετε μέσα» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στρεφόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Σε ανάλογο πνεύμα τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης «βούλιαξε τη χώρα» και αναφέρθηκε και εκείνος στην εξεταστική επιτροπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα