Σημίτης: Πυρά σε Παπανδρέου και Καραμανλή για τον "εκτροχιασμό" της Ελλάδας

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LSE ΣΤΙΣ 28/01/2011 ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LSE ΣΤΙΣ 28/01/2011 ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αίσθηση προκαλεί το νέο βιβλίο του Κώστα Σημίτη σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Τι καταλογίζει σε όσους τον διαδέχθηκαν στην πρωθυπουργία. "Μακρύς ο δρόμος για τη λύση των προβλημάτων" σημειώνει

Βιβλίο για τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το βιβλίο έχει τίτλο "Ο εκτροχιασμός" και σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε η εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", ο κ. Σημίτης ασκεί σκληρή κριτική σε Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπήκε επάξια στην Ευρωζώνη και αποδίδει ευθύνες στους πρωθυπουργόύς που τον διαδέχθηκαν.

Για τον Κώστα Καραμανλή γράφει ότι κυβερνούσε με την ουτοπική ελπίδα ότι τα προβλήματα τακτοποιούνται από μόνα τους, αυτόματα, χάρη σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, πλατιά χαμόγελα και καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνει ότι έμοιαζε να αρνείται την πραγματικότητα και χειρίστηκε την κρίση ως "επικοινωνιακό τέχνασμα, αποτυγχάνοντας να δρομολογήσει την πορεία προς την ανάκαμψη.

Σημειώνει, ακόμα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σοβαρό μειονέκτημα στις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν ήταν οικονομολόγος και δεν είχε οικονομική πείρα.

Πάντως, λέει καλά λόγια για την τρικομματική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έδειξε αποφασιστικότητα, κάτι που στην πρώτη φάση επανασύνδεσης της σχέσης μας με την ευρωζώνη απέδωσε.

Ο κ. Σημίτης εκτιμά ότι ο δρόμος για τη λύση των προβλημάτων θα είναι μακρύς, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει κύρος στην ΕΕ.

SHARE:

24Media Network