Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση Κασσελάκη – Γεροβασίλη – Δεν γίνονται εκλογές

Διαβάζεται σε 2'
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση Κασσελάκη – Γεροβασίλη – Δεν γίνονται εκλογές
Όλγα Γεροβασίλη και Στέφανος Κασσελάκης eurokinissi

Την μη διεξαγωγή εκλογών αποφάσισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από έντονη λογομαχία Κασσελάκη-Γεροβασίλη με ατάκες όπως “κάνε τις εκλογές μόνος σου” και “οι μάσκες έπεσαν”.

Την μη διεξαγωγή εκλογών αποφάσισε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή, υπερψηφίζοντας την σχετική πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου.

Μετά από τέσσερις ημέρες ομιλιών και αρκετών συγκρούσεων στο 4ο Συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι σύνεδροι κατά πλειοψηφία, σηκώνοντας κάρτες, οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, με τον Στέφανο Κασσελάκη να υπερθεματίζει και να αποχωρεί από την διαδικασία, λέγοντας “Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά”.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε καταθέσει κοινή πρόταση με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου και επιβεβαίωση από το συνέδριο της εμπιστοσύνης του στον πρόεδρο κόμματος, ώστε «να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».

Λογομαχία Γεροβασίλη – Κασσελάκη: “Εκλογές σε 10 μέρες κάνε μόνος σου”

Νωρίτερα, η Όλγα Γεροβαασίλη είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανακαλέσει την πρόκλησή του (σ.σ. μετά την ατάκα “βρείτε μου αντίπαλο”) προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου.

Σημειώνεται ότι η κ. Γεροβασίλη επιμένει στις καταστατικές προθεσμίες που προβλέπουν διάστημα ενός μηνός για την διεξαγωγή εκλογής αρχηγού με κάλπη.

Στην σύντομη απάντησή της είπε: “Αγαπητέ Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε ‘μου αντίπαλο και πάμε’. Αν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω το καταστατικό του κόμματος. Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει”.

Για να προσθέσει: “Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες”.

Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

Στο σημείο εκείνο, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα και τη διέκοψε, λέγοντας: “Όλγα, αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές”.

Η Όλγα Γεροβασίλη πήρε ξανά τον λόγο, καταλήγοντας: “Δεν είμαι εγώ αυτή που έβαλε την πρόταση για εκλογές”.

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε ξανά για να πει προς το Συνέδριο: “Επιτέλους να συνειδητοποιήσουν όλοι. Δεν είστε σκάκι!” 

Παρακολουθήστε τις εργασίες της 4ης ημέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα