Συνέχεια συνωμοσιών για Έβρο και επίθεση σε Βελόπουλο από Μητσοτάκη

Συνέχεια συνωμοσιών για Έβρο και επίθεση σε Βελόπουλο από Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του απάντησε στην Κωνσταντοπούλου για το Μάτι, έδειξε τις ΜΚΟ για τους μετανάστες στον Έβρο και κατηγόρησε το Βελόπουλο για συνωμοσίες.

Αφού στην πρωτολογία του κατά την προ ημερησίας για τις πυρκαγιές στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπαιξε με την ακροδεξιά φλόγα χαρακτηρίζοντας “περίπου βέβαιο” η φωτιά στον Έβρο να ξέσπασε σε περάσματα μεταναστών, στη δευτερολογία του έδειξε τις… ΜΚΟ ως υπεύθυνες για τους νεκρούς.

Ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Βελόπουλο για συνωμοσιολογίες και απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αναβάθμιση των αξιωματικών που είχαν εμπλοκή στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Ερχομαι από τον πλανήτη Γη και τον πλανήτη του ρεαλισμού“, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης στην πρωτολογία του.

Όσον αφορά στους μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο από την πυρκαγιά στον Έβρο ο πρωθυπουργός σχολίασε: “Ποιοι τους πήγαν εκεί και ποιες είναι οι ΜΚΟ που έχουν ευθύνη γιατί τους οδήγησαν μέσα σε ενα δάσος, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστουν εκεί“.

Δήλωσε επίσης απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: “Θα προσλάβουμε και δασοφύλακες και συνοριοφύλακες, γιατί – όσο και να σας ενοχλεί- η φύλαξη των συνόρων αποτελεί προεραιότητα”.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα κατήγγειλε απο την πλευρά του ότι υπάρχουν κόμματα που διακινούν απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας για τις ανεμογεννήτριες.

Είστε διακινητές των πιο θλιβερών fake news“, είπε ειδικότερα απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο και σε “κομματίδια της αντίστοιχης ιδεολογίας”.

Είπε επίσης στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης: “Λέτε ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να φανταστεί κανείς με το αζημίωτο”.

Ο πρωθυπουργός απάντησε όμως και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αναβάθμιση των αξιωματικών που είχαν εμπλοκή στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας, με το επιχείρημα ότι η δίκη τους δεν έχει ολοκληρωθεί. “Να είστε ακόμη πιο προσεκτική διότι αυτοί οι αξιωματικοί στους οποίους αναφέρεστε σήμερα μπορεί να είναι στην Δαδιά και να πολεμάνε τη φωτιά μες στο δάσος και να σας ακούνε να κουνάτε το δάχτυλο”, είπε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης.

Υποστήριξε επίσης απευθυνόμενος στην κα. Κωνσταντοπούλου ότι “είναι πολύ άδικο και πολύ ανέντιμο την ώρα που αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν μέσα στη φωτιά να έρχεστε με αυτό τον τρόπο να δολοφονείτε χαρακτήρες με τρόπο ο οποίος παραπέμπει σε άλλη ιδιότητα και όχι την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού”.

Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός εστίασε στο γεγονός ότι κανένα χωριό δεν κάηκε τελικά παρότι όπως είπε υπήρξαν ακραίες συνθήκες. “Πρέπει να ξέρουμε και ξέρουμε ποιοι είναι οι οικιισμοί στη χώρα που έχουν χαρακτηριστικά όπως το Μάτι”, επισήμανε μάλιστα.

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη αναφέρθηκε στις δράσεις πρόληψης και επανέλαβε: “Αν πιστεύει κάπιος ότι μπορούμε να καθαρίσουμε ως δια μαγείας το σύνολο των δασών από τη βιομάζα είναι βαθιά νυχτωμένος”. Τόνισε ότι προτεραιότητα είναι τα περιαστικά δάση, ιδίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Κάνουμε τη δική μας αυτοκριτική, διορισμοί έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα” παραδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης. “Δεν υπήρξε πυρκαγιά που ο δασικός να μην ήταν στο πεδίο. Ο Δασάρχης της Πάρνηθας ήταν στο πεδίο”, δήλωσε επίσης. Επέμεινε ότι τα δασαρχεία απέκτησαν επιτέλους πολιτικό προϊστάμενο ενώ πριν ήταν στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και άρα ουσιαστικά ακέφαλα. Υπενθυμισε δε στον Σωκράτη Φάμελλο ότι ως υπουργός τασσόταν υπέρ της φυσικής αναγέννησης των δασών και όχι της αναδάσωσης πάντα.

Κανείς δε μίλησε για οργανωμένους εμπρησμούς, όμως είναι βέβαιον ότι ένα μεγάλο κομμάτι των πυρκαγιών προέρχεται από ανθρώπινο χέρι. Υπάρχει ένα κομμάτι που προέρχεται από το ΔΕΔΔΗΕ αλλά το μεγαλύτερο προέρχεται από ανθρώπινο χέρι”, δήλωσε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης και παρέθεσε μάλιστα χάρτη που δείχνει πόσες πυρκαγιές ξεκίνησαν μέσα σε μία ημέρα του Αυγούστου.

“Η Αλεξανδρούπολη είχε δύο φωτιές. Για την πρώτη η αρχική εκτίμηση ήταν για κεραυνό. Εγώ δεν έχω αυτή την εκτίμηση αυτή τη στιγμή με βάση τις πληροφορίες που έχω. Η δεύτερη που ξεκίνησε στη μέση του πουθενά όπου δεν υπάρχει στύλος της ΔΕΗ, ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι, επίτηδες ή ή από αμέλεια δεν ξέρουμε, και αυτή ήταν η καταστροφική φωτιά”, υποστήριξε επίσης ο πρωθυπουργός: “Αυτή η κρίσιμη φωτιά δεν ξέρουμε πως ξεκίνησε αλλά σίγουρα δεν ξεκίνησε απο από τη ΔΕΗ ή από κεραυνό, άρα εγώ δεν μίλησα για θεωρίες συνωμοσίας, αλλά έδωσα τα δεδομένα. Η Δαδιά είναι πέρασμα μεταναστών, εγώ δε στοχοποίησα κανένα”.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως κατηγόρησε άλλα κόμματα ότι “ψεκάζουν την κοινή γνώμη με θεωρίες συνωμοσίας” και δήλωσε: “Εγώ θα απαντώ σε αυτά, δεν θα περάσουν έτσι. Να γνωρίζετε κ.Βελόπουλε ότι δεν θα έχετε το προνόμιο του μονολόγου όταν λέτε σαχλαμάρες.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα