ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για τη χορήγηση ειδικής άδειας βάφτισης στον Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για τη χορήγηση ειδικής άδειας βάφτισης στον Άδωνι Γεωργιάδη
O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις για την τέλεση βάπτισης με νονό τον Άδωνι Γεωργιάδη σε ιερό ναό της Αθήνας.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει μετά την πολύκροτη ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδη, μέσω της οποίας αποκάλυψε πως έγινε νονός σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθήνα.

Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς όπως είναι γνωστό μέχρι τις 16 Μαρτίου απαγορεύονται οι βαπτίσεις στην Αττική, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης σε διευκρινιστική απάντησή του ανέφερε πως έλαβε ειδική άδεια για την πραγματοποίηση του μυστηρίου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε δηλώσεις του την Τρίτη (16/3) ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας επεσήμανε ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης ειδικής άδειας για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου σε περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Συνέχεια στο θέμα δίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγραφών προς τον Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν όπως αναφέρουν «άμεσες απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που υποχρεούται να δώσει η κυβέρνηση για την τέλεση βάπτισης από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη».

Στο αίτημά τους ζητούν να κατατεθούν:

  1. Το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τέλεση βάπτισης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης
  2. Η καταχωρημένη -με αριθμό πρωτοκόλλου- αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένα ειδική άδεια.
  3. Σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων, να κατατεθούν ομοίως.Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ερώτησή τους επισημαίνουν:- Με την από 14 Μαρτίου 2021 δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο «Twitter», ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης προέβη σε δημόσια ανακοίνωση- παραδοχή  συμμετοχής του σε τέλεση βάπτισης τέκνου, ως ανάδοχος, στον Ι. Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.- Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο από 05.03.21 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ο κ. Γεωργιάδης εμφάνισε σαν ειδική άδεια για βάπτιση, αφενός δεν αναφέρεται αριθμός πρωτοκόλλου και αφετέρου δεν μνημονεύεται καμία εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη ή κανονιστική πράξη, βάσει της οποίας εκδόθηκε αυτή.- Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται, πως ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επεσήμανε σε σημερινή του συνέντευξη, ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται και η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης ειδικής άδειας για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Βάσει των ανωτέρω ρωτούν τον Υπουργό:

  1. Με βάση ποια διάταξη νόμου προβλέπεται η έκδοση ειδικής άδειας τέλεσης βάπτισης για περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Περιφέρεια Αττικής;
  2. Πόσες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;
  3. Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης;
  4. Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης, βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένη ειδική άδεια σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Υπουργού;»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα