ΣΥΡΙΖΑ για Εύβοια: Δεδομένες οι ευθύνες και η ολιγωρία της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ για Εύβοια: Δεδομένες οι ευθύνες και η ολιγωρία της κυβέρνησης
Η βροχή "έπνιξε" το Μπούρτζι στην Εύβοια -

Για ολιγωρία και εμπαιγμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στην Εύβοια. "Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση πάτησε επί πτωμάτων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για «ολιγωρία» και «εμπαιγμό» κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση σχετικά με την τραγωδία στην Εύβοια.

«Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση πάτησε επί πτωμάτων για να εκλεγεί, ανάγοντας την τυμβωρυχία σε κεντρική πολιτική γραμμή. Σήμερα, ως πρωθυπουργός, επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία και όχι η ανθρώπινη ζωή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζει:

«Πριν από λίγους μήνες στην κυβέρνηση έλεγαν ότι με το 112 θα σώζονται ζωές. Σήμερα, αφού δεν προχώρησαν στη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό έγινε γιατί δήθεν θα προκαλούσε εκατόμβη νεκρών».

«Πριν από λίγους μήνες για όλα έφταιγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ανακάλυψαν την κλιματική κρίση και τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Πριν από λίγους μήνες θα έκαναν αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και τελικά το μόνο που έκαναν ήταν να την χρησιμοποιήσουν για να βολέψουν μετακλητούς», συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο για τα χυδαία ψέματα του κ. Χαρδαλιά, για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, [αυτά] κατέρρευσαν από τις έγκαιρες μετεωρολογικές προειδοποιήσεις που είχαν λάβει από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και την ΕΜΥ τέσσερις μέρες πριν» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η ολιγωρία και οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία στην Εύβοια είναι δεδομένες». «Όπως δυστυχώς δεδομένος είναι και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη» σημειώνει και καταλήγει:

«Θα περιμέναμε τουλάχιστον να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη και να πει μια συγγνώμη στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων, παρά να προσπαθεί να εξηγήσει πώς ακριβώς τους έσωσε με τη μη λειτουργία του 112».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα